“Βγήκε” από τα ρούχα του ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα: “Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;”

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για βιασμούς με το θέμα να έχει φτάσει μέχρι και στην Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου να καταθέσει την απολογία του στην ανακρίτρια.

Συγκεκριμένα έχουν “ανάψει” αρκετά τα αίματα στη Βουλή όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον ρώτησε αν κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλύπτει την παιδεραστία.

Ειδικότερα με την παράκληση – πρόθεση να μη γίνει η συζήτηση περί καταγγελιών παρενόχλησης ένα πεδίο λαϊκισμού ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για το ελληνικό #metoo και την υπόθεση Λιγνάδη. Μάλιστα, χαρακτήρισε την Σοφία Μπεκατώρου από την οποία ξεκίνησε ο κύκλος των αποκαλύψεων, Ολυμπιονίκη της ευθύνης.

«Ερχόμενος στο κοινοβούλιο άκουσα έναν γνωστό ραδιοφωνικό σχολιαστή να προεξοφλεί ότι σήμερα η Βουλή θα προσομοιάζει με κερκίδα ποδοσφαιρικού αγώνα τρίτης εθνικής. Είναι στο χέρι όλων μας να μην το επιτρέψουμε. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου να μιλήσουμε με στοιχειά και με τεκμήρια και εύχομαι και ελπίζω στο τέλος της συζήτησης να μπορούμε να καταλήξουμε αν μη τι άλλο στην κοινή μας γραμμή για την αντιμετώπιση της ουσίας προβλήματος» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι προκάλεσε τη συζήτηση αυτή για να εξετασθεί το θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τα φαινόμενα εξουσιαστικής και σεξουαλικής κακοποίησης που υπάρχουν και στη χώρα μας. «Ένα κύμα αποκαλύψεων το οποίο σηκώθηκε μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου στο χώρο του αθλητισμού, ήδη απλώνεται στο χώρο της τέχνης αλλά και οριζόντια σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Και δεύτερον προκάλεσε αυτή τη συζήτηση γιατί όπως είπε και ο πρόεδρος της Βουλής αυτή διαδικασία εξυγίανσης κινδυνεύει σήμερα να χάσεις το στόχο της και να βυθιστεί στο βούρκο του λαϊκισμού. Λες και το έγκλημα έχει χρώμα και ντροπή ιδεολογία», είπε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι τις αποκαλύψεις έκανε η Σοφία Μπεκατώρου μετά από πρόσκληση του υπουργείου Αθλητισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ελληνική κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ όταν άρχισε να μαθαίνει για κρυφές τις όψεις. «Μία αλυσίδα γεγονότων τα οποία θα μπορούσαν και μπορούν ακόμα να μετατροπών σε δεσμούς ενότητας και συναντίληψης. Γιατί η κοινή άμυνα σε τέτοια πύλη είναι μια κίνηση απελευθέρωσης. Με άλλα λόγια είναι μια πρόκληση να αναδείξουμε τα καλύτερα στοιχεία μας και αυτά που μας ενώνουν, όχι αυτά που μας διχάζουν. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες τα πράγματα έχουν πάρει άλλη τροπή. Πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. Οι γραμματείς που παρενοχλούνται στη δουλειά τους από τα αφεντικά τους, οι γυναίκες που ξυλοκοπούνται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, τα παιδιά που παρενοχλούνται από συγγενείς τους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η συζήτηση έχει μεταφερθεί σε ένα πεδίο λαϊκισμών, καταστρέφοντας και δηλητηριάζοντας την συζήτηση. «Την επικαιρότητα δυστυχώς πλημμυρίζουν χυδαία σχόλια. Κάποιοι θέλησαν να πετάξουν στο βρώμικο καλάθι τον δικό του σκοπιμοτήτων ένα ζήτημα που συγκλονίζει κάθε ελληνική οικογένεια. Ένα καινούργιο κιμά λαϊκισμού και κατηγοριών διακινείται. Με μόνο στόχο να πληρωθούν πρόσωπα και κόμματα. Σαν οι βιαστές να χωρίζονται τα ‘χασε αριστερούς η δεξιούς και σαν εκείνη που υφίσταται την via να έχουν την δικιά τους ξεχωριστή ιδεολογία» είπε χαρακτηρίστηκα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά από τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για «κάλυψη» την κυβέρνηση και ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

«Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και ότι η Νέα Δημοκρατία καλύπτει κύκλωμα ανηλίκων; Πως τολμά βουλευτή σας η κυρία Ελευθεριάδου να διαλαλεί ότι ψωνίζω ντε ανήλικα από κει από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Με πιο θράσος ο κύριος Πολάκης μία μέρα πριν από την συζήτηση κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγοπούλα και για την τάχα ευθύνη του Μαξίμου. Κύριε Τσίπρα σας ζητώ να απαντήσετε όχι ως τέως πρωθυπουργός, ούτε ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, σας καλώ να απαντήσετε ο Αλέξης Τσίπρας πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά να καταγγείλει τις συμπεριφορές και τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη με αφορμή αυτή τη φορά ανάρτηση του για την Ειρηνη Αγαπηδακη, εθνική συντονίστρια για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα. Ο πρωθυπουργός διαβάζοντας Στη Βουλή έγγραφο στο οποίο επιβραβεύεται η δουλειά της κυρίας Αγαπηδάκη, Ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που ανέφερε «Ειρηνη Αγαπηδακη το τρολακι της ΝΔ».

«Μιλήσαμε για τις Βαξεβάνιες εμετικές ριπές και τις τοποθετήσεις των βουλευτών σας. Μπορεί να μείνει στα υπεύθυνος για τις δημοσιογραφικές τοποθετήσεις αλέστε υπεύθυνος για τα λεγόμενα των βουλευτών σας. Πρέπει να πάρετε θέση για αυτή τη λάσπη που εκτοξεύεται σε βάρος της μεγαλύτερης παράταξης της χώρας, που γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι για να την διασύρουν τα τρολ της Κουμουνδούρου» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης απασφάλισε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί αχαλίνωτο λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους… γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021. «Επιλέξατε να μετατρέψετε ένα κοινωνικό θέμα εθνικών διαστάσεων σε ένα πλήγμα στο προσωπικό κύρος, προσπαθώντας να μας απαξιώσετε διαδοχικά σε όλα τα μέτωπα. Αποφασίσατε να επενδύσετε στην επίπλαστη ηθικολογία, γύρω από ένα ζήτημα δημόσιας ηθικής. Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα το οποίο γνωρίζετε καλά. Το λαϊκισμό, τον αχαλίνωτο λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021. Αργήσετε 10 χρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε ότι έχει φιλικές σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας ότι τον είχε συναντήσει μία με δύο φορές ενώ όπως εξήγησε όταν υπήρξε η πρώτη καταγγελία και παραίτηση του έγινε αμέσως δεκτή. Με την πρώτη μήνυση υπόθεση έφτασες ταχύτατα στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σχετικά με τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Γιατί, εσείς τον κύριο Λιβαθινό με διαγωνισμό τον διορίσατε; Και στην τελετή παράδοσης παραλαβής ο κύριος Λιβαθηνός εξήρε τον κύριο Λιγνάδη».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έδειξε στη Βουλή παραποιημένη φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα Αυγή, στην οποία εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δημητρης Λιγνάδη, αλλά έχει αφαιρεθεί από την φωτογραφία η πρωην υπουργός Πολισμου Λύδια Κονιορδου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την παραίτηση της υπουργού, όπως άλλωστε «έχετε ζητήσει την παραίτηση όλων των υπουργών μας». Μάλιστα, εξήγησε ότι η πολιτική ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κ. Μενδώνη είναι αποτελεσματική υπουργός. «Χάρη σε αυτήν προχωρούν πολύ μεγάλα έργα, τα οποία ενόχλησαν ενδεχομένως όπως το ελληνικό, όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης. Σε ένα μήνα θα βρεθούμε μαζί να εγκαινιάσουμε την εθνική πινακοθήκη, βαλτωμένο έργο επί 10 χρόνια τουλάχιστον. Η Ακρόπολη ξανά έγινε προσιτή σε άτομα με ειδικές ανάγκες και φωτίστηκε».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επικοινωνιακό λάθος τον χαρακτηρισμό «επικίνδυνος» της Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη, υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτό δεν αναιρεί το έργο που έχει κάνει: «Η κυρία Μενδώνη δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και ίσως γι’ αυτό να στο αστόχησε επικοινωνιακά και χαρακτήρισε το Λιγνάδη επικίνδυνο. Λάθος. Μεγάλο λάθος. Αυτό όμως δεν ισοσκελίζει το έργο που έχει κάνει. Την στηρίζω και όχι μόνο εγώ, την στηρίζουν και πολλοί άνθρωποι της τέχνης και της επιστήμης. Δε μετράνε μόνο κάποιοι ηθοποιοί που μαζεύονται κάτω από κάποιο υπουργείο. Υπάρχουν και δεκάδες άνθρωποι του πολιτισμού που υπογράφουν ένα κείμενο συμπαράστασης».

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Survivor spoiler : Η Ελευθερία Ελευθερίου στη κόκκινη ομάδα!

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Ανάρτηση κόλαφος του Πολάκη για τον Αλέξη Κούγια !