Βρετανία: Η ασπιρίνη θα δοκιμαστεί ως πιθανή θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Βρετανία: Η ασπιρίνη θα δοκιμαστεί ως πιθανή θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Η ασπιρίνη, το φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως ως αντιθρομβωτικό, θα δοκιμαστεί ως πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊό σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που γίνονται στη Βρετανία, για την αξιολόγηση μιας σειράς από πιθανές θεραπείες για τη νόσο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο θρομβώσεων εξαιτίας μιας υπεραντίδρασης των αιμοπεταλίων, των κυτταρικών θραυσμάτων τα οποία βοηθούν στην διακοπή της αιμορραγίας. Η ασπιρίνη είναι ένας αντιπηκτικός παράγοντας και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θρομβώσεων, αναφέρεται σήμερα στον ιστότοπο της δοκιμής RECOVERY.

Πώς θα διεξαχθεί η έρευνα

Τουλάχιστον 2.000 ασθενείς αναμένεται να λαμβάνουν 150 mg ασπιρίνης ημερησίως μαζί με την συνήθη αγωγή. Τα στοιχεία από αυτούς τους ασθενείς θα συγκριθούν με αυτά από τουλάχιστον 2.000 άλλους ασθενείς που λαμβάνουν μόνον την καθιερωμένη θεραπεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Άλλες θεραπείες που αξιολογούνται στην δοκιμή RECOVERY περιλαμβάνουν το κοινό αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη και το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron που χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε ασθενήσει με COVID-19.

star

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live streaming

Μάντσεστερ Σίτι Ολυμπιακός Live Streaming 03/11. Ολα τα Λινκς

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός Live Streaming. Δες τον αγωνα ζωντανα

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός Live Streaming. Δες τον αγωνα ζωντανα