Διασπορά του κορωνοϊού στην ορθοπεδική του Νοσοκομείου Βόλου

Διασπορά του κορωνοϊού στην ορθοπεδική του Νοσοκομείου Βόλου

Κρούσματα κορωνοϊού εκδηλώθηκαν στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου σε πέντε νοσηλευόμενους που μεταφέρθηκαν στις κλινικές covid με κατάγματα και με απόλυτη δυσκολία στην κίνηση , ενώ ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί η αιτία της διασποράς.

Από την ορθοπεδική δεν ασθενεί σε αυτή τη φάση κανένας γιατρός και όλες οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε συνοδούς ασθενών. Η ορθοπεδική έχει «σφραγιστεί», όπως και η παθολογική.

“Δεν έχουμε ακόμη απόλυτη γνώση για το πως υπήρξε η διασπορά αλλά στις κλινικές covid μεταφέρθηκαν πέντε άτομα με κατάγματα και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τις δυσκολίες”, τόνισε γιατρός.

Το Νοσοκομείο συνεχίζει να δέχεται κρούσματα από ιδιωτικές κλινικές, ενώ όλο το βάρος από σήμερα θα δοθεί στη μεταφορά των υπερηλίκων ασθενών από τις κλινικές του Αχιλλοπούλειου στο Σουρλίγκειο καθώς οι κλινικές covid δεν μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερο τους υπερήλικες που ο κορωνοϊός από τον οποίο προσβλήθηκαν βρίσκεται σε φάση αποδρομής. Θα πρέπει το Γηροκομείο Καναλίων να αναλάβει την ευθύνη του και είτε να τους μεταφέρει σε ιδιωτική κλινική που φιλοξενεί θετικούς ασθενείς με ήπια συμπτώματα ή να θέσει εντός του Γηροκομείου τους γέροντες σε καραντίνα καθώς το διάστημα μέχρι την τελική αρνητικοποίηση από τον ϊό μπορεί να ξεπεράσει και τους δύο μήνες.

Στο Σουρλίγκειο επιμένουν πως θα πρέπει να πάρουν πίσω τους ασθενείς με αρνητικά τεστ αλλά οι γιατροί  τονίζουν πως θα πρέπει το Γηροκομείο να εφαρμόσει τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που προβλέπει τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να φιλοξενεί γι’ αυτό το διάστημα τους υπερήλικες με ήπια συμπτώματα  αναμένει αύξηση κρουσμάτων στην κοινότητα και θα υπάρξει τη Δευτέρα σύσκεψη με την Μητρόπολη και τη διοίκηση του Σουρλίγκειου για τη μεταφορά ασθενών από την Τετάρτη στο Γηροκομείο.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

Κραυγή απόγνωσης από την Πρόεδρο εκδιδομένων: «Το 90% των ιερόδουλων πεινάει, μπορούμε να εργαστούμε με μέτρα»

Κραυγή απόγνωσης από την Πρόεδρο εκδιδομένων: «Το 90% των ιερόδουλων πεινάει, μπορούμε να εργαστούμε με μέτρα»

Συνάντηση Παπαθανάση-Κέλλα-ΣΙΚΑΕΛ

Συνάντηση Παπαθανάση-Κέλλα-ΣΙΚΑΕΛ