Λάρισα: «Άνοιγε» σχολικά κτίρια και «άκουγε» την ΕΛ.ΑΣ. από κλεμμένο ασύρματο

Λάρισα: «Άνοιγε» σχολικά κτίρια και «άκουγε» την ΕΛ.ΑΣ. από κλεμμένο ασύρματο

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι «εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -5- περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και συγκεκριμένα -4- περιπτώσεις από σχολικά συγκροτήματα, -1- τετελεσμένη και -3- απόπειρες, καθώς και περίπτωση κλοπής ασυρμάτων από κτίριο του Ο.Σ.Ε. και συνελήφθη, χθες (18-02-2021) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης διέπραξε, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις εξής αξιόποινες πράξεις:

από 12 έως 15-02-2021, διέρρηξε βρεφονηπιακό σταθμό και αφαίρεσε από το εσωτερικό έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop), τον οποίο ακολούθως παρέδωσε σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, προκειμένου να τον ξεκλειδώσει και να καταστεί χρηστικός και ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο,το απόγευμα της 15-02-2021, διέρρηξε είσοδο συστεγαζόμενων δημοτικών σχολείων και αποπειράθηκε να παραβιάσει τις πόρτες που οδηγούν στα γραφεία, προκαλώντας φθορές στις καλωδιώσεις του συστήματος πυρασφάλειας του κτιρίου καιτο απόγευμα της 16-02-2021 και προχθές (17-02-2021), μετέβη δύο φορές στον ίδιο παιδικό σταθμό, διαρρηγνύοντάς τον, χωρίς να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό, προξενώντας μικρής έκτασης φθορές.

Κατά τη σύλληψή του, ο δράστης κατελήφθη να χρησιμοποιεί παράνομα φορητό ασύρματο, συντονισμένο στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο, όπως εξακριβώθηκε, είχε αφαιρέσει από κτίριο του Ο.Σ.Ε. της πόλης, το απόγευμα της 07-02-2021 και ο οποίος κατασχέθηκε.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και δεύτερος φορητός ασύρματος που είχε αφαιρέσει ο δράστης και απέκρυπτε σε παροπλισμένο βαγόνι. Οι αφαιρεθέντες ασύρματοι αποδόθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».

Μάνη: Στη φυλακή ιερέας για βιασμό ανήλικης

Μάνη: Στη φυλακή ιερέας για βιασμό ανήλικης

Αριελ Κωνσταντινίδη: «Σε ηλικία 9 ετών δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από βοηθό σκηνοθέτη στο μιούζικαλ Άννυ»

Αριελ Κωνσταντινίδη: «Σε ηλικία 9 ετών δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από βοηθό σκηνοθέτη στο μιούζικαλ Άννυ»