Μια ληστεία που συντάραξε τον Βόλο και οδήγησε στον θάνατο έναν 92χρονο ξανά στο προσκήνιο

Μια ληστεία που συντάραξε τον Βόλο και οδήγησε στον θάνατο έναν 92χρονο ξανά στο προσκήνιο

Την αποφυλάκιση του 45χρονου Βολιώτη, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15ετή κάθειρξη για βαριά σκοπούμενη και θανατηφόρα σωματική βλάβη 92χρονου συνταξιούχου τραπεζικού υπαλλήλου, τον Απρίλιο του 2016 στον Βόλο, αποφάσισε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Το δικαστήριο αποφάσισε θετικά υπέρ της έφεσης που είχε υποβάλει με το σκεπτικό ότι ο κρατούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι οικογενειάρχης, έχει μόνιμη κατοικία στον Βόλο και έχει ήδη εκτίσει το ένα τρίτο τουλάχιστον της ποινής κάθειρξης, που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό. Στον 45χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, που είναι η εμφάνιση κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, καταβολή εγγύησης 1000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας μαζί με άλλους δύο κατηγορούμενους, έναν 43χρονο και 38χρονο, σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση απόπειρας ληστείας μετά φόνου, τον Απρίλιο του 2016 στον Βόλο.

Στον 43χρονο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 19 ετών, και στον 38χρονο κάθειρξη 15 ετών, ποινή ίδια με του 45χρονου. Το ΜΟΔ Καρδίτσας είχε μετατρέψει την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θανατηφόρα. Και για τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους το Δικαστήριο είχε αποφασίσει η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης το ΜΟΔ, τους δύο τσιλιαδόρους, επίσης κατηγορούμενους στην υπόθεση, έναν 61χρονο και έναν 67χρονο, τους είχε κρίνει ένοχους, για την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απόπειρα ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα και στην θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Είχε επιβάλει στους δύο ποινές κάθειρξης 12 ετών στον καθένα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό την προϋπόθεση της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ. Η απόπειρα ληστείας μετά φόνου είχε συμβεί το πρωί της 12ης Απριλίου 2016, με θύμα 92χρονο συνταξιούχο, στο σπίτι του, επί των οδών 28ης Οκτωβρίου – Ιατρού Τζάνου στο Βόλο.

Πηγή: e-thessalia.gr

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πέταξαν χιονόμπαλες σε ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ ενώ ήταν σε live μετάδοση

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πέταξαν χιονόμπαλες σε ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ ενώ ήταν σε live μετάδοση

Λερναία Ύδρα: Ένα αρνητικό ρεκόρ έσπασε, “δέκα” τρέχουν!!!

Λερναία Ύδρα: Ένα αρνητικό ρεκόρ έσπασε, “δέκα” τρέχουν!!!