Ολοταχώς για άνοιγμα καταστημάτων – κομμωτηρίων την 1η Μαρτίου

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Αισιόδοξα τα μηνύματα για το άνοιγμα των καταστημάτων και των κομμωτηρίων. Την Παρασκευή οι τελικές εισηγήσεις

Ρότα για άνοιγμα των καταστημάτων και των κομμωτηρίων από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου φαίνεται πως μπαίνει καθώς δεν αποκλείεται τα κρούσματα να σταθεροποιηθούν στα 1000 με 1200.

Ωστόσο υπάρχει ο σοβαρός «σκόπελος» των ΜΕΘ, της πληρότητάς τους και πόσο θα αντέξουν σε περίπτωση που διαταραχθεί αυτή η εύθραυστη ισορροπία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Συνομιλητές του iEidiseis.gr που είναι ταυτόχρονα μέλη της Επιτροπής τονίζουν ότι σύμφωνα με τις μελέτες τους η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής θα σταθεροποιηθούν στο 85% με 90%. Αν τα κρούσματα παραμείνουν οριακά στο ύψος των 1200 τότε «θα μπορούσαμε να δούμε ένα άνοιγμα, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, για καταστήματα με click away και κομμωτήρια – κέντρα αισθητικής.

Ωστόσο όπως υπογραμμίζουν με νόημα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει κάποια διαταραχή, ενώ σημαντικό ρόλο στην τελική εισήγηση της Παρασκευής θα παίξουν ρόλο τα ποσοστά διαχείρισης (αριθμός ελεύθερων ΜΕΘ σύμπραξη ιδιωτικού τομέα).

Όσον αφορά τα σχολεία παραμένει ένα μεγάλος γρίφος για το τι τελικά θα γίνει, αν θα ανοίξουν 1 Μαρτίου ή λίγες ημέρες αργότερα καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός όχι για τα παιδιά – μαθητές όσο για την μετακίνηση γονέων και συγγενών.

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Ομάδα της… ώρας!!! Ανάλυση στο ξεκίνημα της εβδομάδας της χρονιάς (ΗΧΗΤΙΚΑ)

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Παύλος Χαϊκάλης : Ο υφυπουργός Εργασίας που θα… δρόσιζε την «καυτή πατάτα» του ασφαλιστικού