Ο οικονομολόγος Στ.Καρκατσέλιος στον Pressing 90.1: Φοροελαφρύνσεις στη διαφήμιση και γκρίνιες για «επιστρεπτέα», επιδοτήσεις ενοικίων κ.ά. (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο οικονομολόγος Στ.Καρκατσέλιος στον Pressing 90.1: Φοροελαφρύνσεις στη διαφήμιση και γκρίνιες για «επιστρεπτέα», επιδοτήσεις ενοικίων κ.ά. (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην εκπομπή «Pressing στην Επικαιρότητα» του Pressing 90.1 φιλοξενήθηκε για μια ακόμη φορά ο Λαρισαίος οικονομολόγος, κ.Στέλιος Καρκατσέλιος, προκειμένου να ενημερώσει τους ακροατές για τις φοροελαφρύνσεις που προβλέπονται πλέον για τις διαφημιστικές δαπάνες των επιχειρήσεων, αλλά και την πορεία των υπολοίπων μέτρων στήριξης επαγγελματιών και νοικοκυριών, που φαίνεται να παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερες αρρυθμίες στην εφαρμογή τους.

«Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, οι δαπάνες των επιχειρήσεων για μια ευρεία λίστα διαφημιστικών δαπανών, θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης για το 2020 προσαυξημένα κατά 100% και για το 2021 κατά 60%», είπε χαρακτηριστικά για το πρώτο ζήτημα που θίχτηκε, συμπληρώνοντας πως «η διαδικασία θα γίνεται φυσικά εξολογιστικά, με την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης».

Ας δούμε επιγραμματικά κάποιες απ’ τις επισημάνσεις του κ.Καρκατσέλιου στον Pressing 90.1:

Μετά από χρόνια υπάρχει μια τέτοια ρύθμιση αναφορικά με την διαφήμιση και αποτελεί έμμεση στήριξη σε πληθώρα επιχειρήσεων. Θα μπορούσαμε να μιλάμε και για άλλους έμμεσους και έξυπνους τρόπους στήριξης, αν είχαμε λύσει βέβαια τα βασικά.Άνοιξε η πλατφόρμα για την «Επιστρεπτέα 6», περιλαμβάνοντας και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, αλλά τα ψιλά γράμματα θα τα μάθουμε κι εδώ όταν έρθει η ώρα υποβολής της αίτησης. Πάντως, την ίδια γκρίνια που ακούσαμε για την «5», πιστεύω πως θα την ακούσουμε συνολικά και για την «6».Αντίστοιχο θέμα υπάρχει με τις επιστροφές των ενοικίων. Απ’ όσους αιτήθηκαν για Νοέμβριο-Δεκέμβριο, ένα 30% είδε χρήματα στο λογαριασμό και οι υπόλοιποι αναμένουν να μάθουν γιατί δεν πληρώθηκαν.Οι αναστολές εργασίας, η τηλεργασία, οι παρατάσεις επιδομάτων ανεργίας και άλλα αντίστοιχα μέτρα, συνεχίζουν επί του παρόντος να ισχύουν ως είχαν.Δεν είναι απλά τα πράγματα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, όσο τουλάχιστον θέλουν επικοινωνιακά να δείξουν απ’ την κυβέρνηση. Ήδη βλέπουμε πως όλα τα μέτρα πέφτουν ποσοτικά και δε νομίζω πως ό,τι δίνει η ΕΕ δεν θα χρειαστεί να επιστραφούν με κάποιο τρόπο.Το σημαντικότερο πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας είναι οι «παγωμένες» οφειλές, που κάποιοι στιγμή με κάποιο τρόπο θα ζητηθούν και ουδείς γνωρίζει αν υπάρχουν για να δοθούν.Αν αναγνωρίζει η εφορία πως έχασες π.χ. τις 120 δόσεις για κάποιον αντικειμενικό λόγο, σε βάζει σε «υπαγωγή Β», δίνοντας δυνατότητα κάποιου αυξημένου αριθμού δόσεων, αλλά οι κλασσικές ρυθμίσεις αυτή τη στιγμή κυμαίνονται από 24 έως 48 δόσεις, στην περίπτωση παλαιών οφειλών.Απορώ κι εγώ γιατί έως τώρα δεν έχουμε την συγκέντρωση οφειλών σε έναν λογαριασμό, για να μπορεί κι ο φορολογούμενος να βάλει μια σειρά, μ’ ένα κίνητρο μεγάλου αριθμού δόσεων και μάλιστα ευέλικτο, ανάλογα με την δυνατότητα του καθενός. Μόνο έτσι μπορείς να εισπράξεις…

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ.Στέλιος Καρκατσέλιος στον Pressing 90.1:

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Λάρισα – Η γεωγραφική κατανομή στη χώρα

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Λάρισα – Η γεωγραφική κατανομή στη χώρα

Αιχμηρός o Γιάννης Στάνκογλου στέλνει μήνυμα με νόημα

Αιχμηρός o Γιάννης Στάνκογλου στέλνει μήνυμα με νόημα