Παράταση εκπτώσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου: Κατατέθηκε η τροπολογία

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Μέχρι τις 31 Μαρτίου παρατείνονται οι χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή.

Η παράταση των εκπτώσεων ήταν πιεστικό αίτημα του κόσμου του λιανεμπορίου, ειδικά των κόκκινων περιοχών όπου τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά. Οι έμποροι ζητούσαν επιτακτικά από τον υπουργό να παραταθούν οι εκπτώσεις, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η εκπτωτική περίοδος χάθηκε κατά 70%, με τις απώλειες να υπολογίζονται στα 3,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε τροπολογία χθες, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών, για τη δυνατότητα ρύθμισης της εκπτωτικής περιόδου έτσι ώστε να δοθεί παράταση στις εκπτώσεις έως τις 31 Μαρτίου 2021. Θα ακολουθήσει σχετική Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει και τις τελικές λεπτομέρειες».

Με δεδομένο ότι το «λουκέτο» στο λιανεμπόριο στοιχίζει κάθε μήνα 1,4 δισ. ευρώ, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει πλέον όλα τα ενδεχόμενα και ανάλογα με την εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων, τα εμπορικά καταστήματα μπορεί να ανοίξουν είτε με τη μέθοδο του click away είτε μέσω click inside.

«Εάν πρόκειται να ιεραρχεί τις προτεραιότητες και να αποφασίζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, τότε προφανώς η σύνθεση της θα πρέπει να αποτελείται από 16 υγειονομικούς και 16 ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας. Αναμένουνε τα υγειονομικά δεδομένα των επόμενων ημερών ώστε με σοβαρότητα και χωρίς να διακινδυνέψουμε το ύψιστο αγαθό της υγείας, να προτείνουμε τον καλύτερο τρόπο επαναλειτουργίας της αγοράς, που θα μπορέσει χωρίς άλλο πισωγύρισμα να μας φτάσει μέχρι το σημείο που η υγειονομική κρίση θα έχει ξεπεραστεί» είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Στ. Καφούνης.

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Τελευταία ευκαιρία για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Πώς γίνεται η κατάθεση πινακίδων

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Ν. Γαμβρούλας: «Απαράδεκτη η διαδικασία για τις 113 προσλήψεις στον Δήμο Λαρισαίων»