Περπάτημα και Τρέξιμο. Η Ιδανική γυμναστική

Περπάτημα και Τρέξιμο. Η Ιδανική γυμναστική

Περπάτημα Γυμναστική: 4 κοινοί μύθοι. Το περπάτημα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου για τις πιο δημοφιλείς φυσικές δραστηριότητες με πάνω από 145 εκατομμύρια ενήλικες να στερούνται τακτικά τα αθλητικά τους παπούτσια είναι επίσης ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ανεβάσεις τον καρδιακό σου ρυθμό. Πάρα τα παππούτσια τρεξίματος και ξεκίνα να περπατάς!
Ωστόσο, όταν πρόκειται για άσκηση, το περπάτημα δεν έχει πάντα το σεβασμό που του αξίζει και είναι καιρός να αλλάξει. Πριν ”αγοράσετε” την ιδέα ότι το περπάτημα δεν είναι μια αξιόλογη γυμναστική, μάθετε την αλήθεια πίσω από αυτούς τους κοινούς μύθους για το περπάτημα.

Υπάρχει ένα μεγάλο αίσθημα επιτυχίας όταν ο ανιχνευτής γυμναστικής σας χτυπάει για να σας δείξει 10.000 βήματα. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το περπάτημα 10.000 βημάτων την ημέρα σχετίζεται με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και βελτιωμένη ανοχή στη γλυκόζη, αλλά η ιδέα να περπατάς το ισοδύναμο των πέντε μιλίων την ημέρα θα μπορούσε να φανεί συντριπτική για τους νέους ασκητές.

Το περπάτημα δεν λειτουργεί για απώλεια βάρους. Μια αργή βόλτα γύρω από το τετράγωνο δεν πρόκειται να μετακινήσει τη βελόνα στην ζυγαριά. Ανεβάζοντας το ρυθμό- χωρίς διάρρηξη σε τρέξιμο- σε κανονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της βάδισής σας έχει σημαντική επίδραση στην απώλεια βάρους. Το περπάτημα για να είναι αποτελεσματικό χρειάζεται και βάρος.

Σε μια μικρή μελέτη, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια βρήκαν υπέρβαρες γυναίκες που έκαναν τρεις, 30 λεπτά, διαδρομές υψηλής έντασης και 2 μέτριου βηματισμού διαδρομές εβδομαδιαίως για 12 εβδομάδες έχασαν έξι φορές περισσότερο λίπος κοιλιάς από τις γυναίκες που πήγαιναν σε αργό περίπατο 5 ημέρες την εβδομάδα.

 

Μετά από 5 λεπτά περίπατο με αργό ρυθμό, περπατήστε με γρήγορο ρυθμό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια με κανονικό ρυθμό για 4 λεπτά. Επαναλάβετε το χρονικό διάστημα τέσσερις φορές. Τελειώστε με ένα βάδισμα 5 λεπτών. Το περπάτημα είναι μόνο για αυτούς που δεν μπορούν να τρέξουν. Το περπάτημα μπορεί να είναι μια άσκηση “πύλης” που βοηθά τους νέους ασκητές να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή τους ικανότητα και τη αντοχή τους σε μετάβαση στο τρέξιμο αλλά δεν θέλουν να τρέξουν όλοι οι περιπατητές. και αυτό είναι εντάξει. Το δυναμικό περπάτημα είναι μόνο εκείνο που μπορεί να συμβάλλει στο να έχει αποτέλεσμα.

Επιχείρηση SECRETO: Πώς το διεθνές κύκλωμα «άδειασε» 12 εκατ. δολ. από 30 τράπεζες των ΗΠΑ – 13 συλλήψεις στην Ελλάδα

Επιχείρηση SECRETO: Πώς το διεθνές κύκλωμα «άδειασε» 12 εκατ. δολ. από 30 τράπεζες των ΗΠΑ – 13 συλλήψεις στην Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Όπου δεν υπάρχουν αυστηρά μέτρα και πολλά κρούσματα ο κόσμος χαλαρώνει

Βασιλακόπουλος: Όπου δεν υπάρχουν αυστηρά μέτρα και πολλά κρούσματα ο κόσμος χαλαρώνει