Ποιο είναι το καλύτερο παπούτσι τρεξιματος; Πως διαλέγω παπούτσια για τρέξιμο

ιδανικα παπουτσια τρεξιματος

Ο κάθε αθλητής είναι μοναδικός. Στο πόσο προπονείται, για τι προπονείται και ποιο είναι το στυλ του. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει το «τέλειο» παπούτσι. Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι για εσάς εξαρτάται από τα προσωπικά σας χαρακτηριστικά όπως το σχήμα του ποδιού σας και το πόσο τρέχετε. Κάθε παπούτσι τρεξίματος έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα πόδια σας από τους κραδασμούς που προέρχονται από την επαφή του ποδιού σας με το έδαφος απορροφώντας το σοκ και στηρίζοντάς σας. Τα σωστά παπούτσια τρεξίματος σας παρέχουν τη σωστή βάση για ολόκληρο το σώμα σας και βοηθάνε στην πρόληψη τραυματισμών.

Πως να διαλέξετε τα σωστά παπούτσια για εσάς;

Η επιλογή του σωστού παπουτσιού είναι μία τέχνη. Γι’ αυτό πολλοί αθλητές πειραματίζονται με διαφορετικές μάρκες και μοντέλα παπουτσιών μέχρι να βρουν την κατάλληλη εφαρμογή, αίσθηση και λειτουργικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε το «τέλειο» για εσάς λίγο πιο εύκολα:

Αγοράστε παπούτσια σχεδιασμένα για τρέξιμο

τα παπούτσια τρεξίματος έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν κραδασμούς 2.5 φορές του σωματικού σας βάρους.
Όταν τρέχετε, κάθε φορά που το πόδι σας ακουμπάει το έδαφος θέλετε τα παπούτσια σας να σας παρέχουν άψογη αντικραδασμική προστασία τόσο στη φτέρνα όσο και στο μπροστινό μέρος του ποδιού σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για δρομείς που τρέχουν τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
Η προστασία από τραυματισμούς κατα το τρέξιμο είναι κύρια προτεραιότητα

Που σκοπεύετε να τρέξετε:

Το σώμα μας αντιδράει διαφορετικά στους κραδασμούς που προέρχονται από την άσφαλτο, το χώμα ή το γρασίδι. Για παράδειγμα, η άσφαλτος δε χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία στο άνω τμήμα του ποδιού (αστράγαλο) και το παπούτσι μπορεί να είναι σχετικά ελαφρύ ενώ στο χώμα χρειάζεστε σίγουρα σόλα που να προσφέρει καλή πρόσφυση. Όση προτίμηση και να έχετε στις λεπτές σόλες για να νιώθετε το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια σας, βεβαιωθείτε ότι αυτός είναι ο σωστός τύπος παπουτσιού που χρειάζεστε πριν πάρετε κάποια απόφαση.

Τρόπος βάδισης

: Η κίνηση του ποδιού κατά τη διάρκεια βάδισης (πρηνισμός) είναι σημαντικός παράγοντας για το ποιο παπούτσι σας ταιριάζει περισσότερο. Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, η φθορά του παλιού ζευγαριού σας μπορεί να σας πει πολλά για τον τύπο πρηνισμού σας, βοηθώντας σας να διαλέξετε τα ιδανικά παπούτσια για εσάς. Ωστόσο, καλό θα ήταν, πριν αποφασίσετε για το ποια παπούτσια θα θέλατε να αγοράσετε, να πάτε σε έναν ειδικό να σας κάνει ανάλυση βαδίσματος.

frontistiria

Παρουσίαση Έρευνας για τα Φροντιστήρια Μ.Ε

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live streaming

Μάντσεστερ Σίτι Ολυμπιακός Live Streaming 03/11. Ολα τα Λινκς