Πόθεν έσχες: Παράταση στην υποβολή δηλώσεων

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων για το πόθεν έσχες φέρνει νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η νέα ημερομηνία και τι πρέπει να προσέξετε.

Η προθεσμία υποβολής για το πόθεν έσχες πήρε νέα παράταση και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και υπογράφουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή η παράταση είναι έως και τις 31 Μαρτίου 2021. Κανονικά έληγε στις 28 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 2 του άρθρου 1 και στο άρθρο 19 του ν. 3213/2003 (Α’ 309), δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από 1.1.2020 έως και 30.1.2021 και ετήσιες του έτους 2020 (χρήση 2019), υποβάλλονται μέχρι και την 31η.3.2021».

Πώς γίνεται η δήλωση για το πόθεν έσχες

Στην εφαρμογή pothen.gr οι οι υπόχρεοι επιλέγουν με προσοχή το έτος αλλά και το είδος (αρχική – ετήσια) της δήλωσης που πρέπει να υποβάλλουν.

Η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός 90 ημερών από την απόκτηση της ιδιότητας αυτής και περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία του υπόχρεου κατά την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας υπόχρεου και όχι κατά την ημερομηνία υποβολής της Αρχικής Δήλωσης.

Επίσης, την ένδειξη Ετήσια Δήλωση 2020, επιλέγουν οι υπόχρεοι που εντός του ελεγχόμενου έτους (δήλωση του φορολογικού έτους 2019) απέκτησαν, κατείχαν ή απώλεσαν ιδιότητα και στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα των υπόχρεων εντός του φορολογικού έτους 2019, καθώς και η περιουσιακή κατάσταση τους κατά την 31-12-2019.

Σημειώνεται, ότι οι υπόχρεοι υποβολής ΔΠΚ και ΔΟΣ 2020, εκτός της τυχόν ενημέρωσης που έχουν ήδη λάβει από τον φορέα που τους συμπεριέλαβε στην κατάσταση υπόχρεων της παρ. 3 του άρθρ. 1 του ν. 3213/2003, μπορούν να εισέρχονται και στην εφαρμογή pothen.gr με τη χρήση των κωδικών Taxisnet και να ενημερώνονται για την τυχόν αναγγελία τους με κάποια ιδιότητα υπόχρεου.
Όποιος είναι υπόχρεος υποβολής ΔΠΚ και ΔΟΣ 2020 με περισσότερες από μια ιδιότητες, είναι πιθανό να έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης προς περισσότερα του ενός όργανα ελέγχου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Ευγενία Σαμαρά κατά Κούγια: H καυστική και γεμάτη νόημα ανάρτηση της (φωτο)

Όταν είδαν οι Γιατροί το Υπερηχογράφημα, Πάγωσαν! Χωρίς δεύτερη σκέψη, της είπαν να τα «ρίξει».

Όταν είδαν οι Γιατροί το Υπερηχογράφημα, Πάγωσαν! Χωρίς δεύτερη σκέψη, της είπαν να τα «ρίξει».