Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, γιορτάζει…Και περιμένει ευχές!

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 27 Φεβρουαρίου; Το εορτολόγιο του pressing.gr σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, είναι του Οσίου Ασκληπιού και του Αγίου Νήσιου του Μάρτυρος. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης. 

Ο Ασκληπιός ήταν ο Θεός της Ιατρικής που λατρευόταν σε όλο τον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα. Παρόλο που δεν ήταν από τους πιο σημαντικούς, ωστόσο είναι κεντρική φυσιογνωμία του αρχετύπου των ηρώων-θεραπευτών. Ο Ασκληπιός είναι η ιδεατή αντίληψη της ιαματικής δύναμης της φύσης, όπως και σήμερα γίνεται αντιληπτή από τους ανθρώπους, που επιδρά κατά τις «ήπιες» εποχές στα υψώματα και στον καθαρό αέρα, κάτω από την απαλή λάμψη και θερμότητα του Ηλίου, στα σημεία που αναβλύζουν δροσερές πηγές, ενώ πανύψηλα δένδρα γύρω καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Τέτοιο ακριβώς ήταν και το περιβάλλον των τόπων της λατρείας του και αυτή την αντίληψη ενίσχυσαν οι διάφοροι θρύλοι της γέννησης και της καταγωγής του.

🌅  Ανατολή ήλιου: 06:59 – Δύση ήλιου: 18:16 – Διάρκεια ημέρας: 11 ώρες 17 λεπτά
🌕  Σελήνη 14.8 ημερών

Δεν είναι ο κόσμος που σε απογοητεύει αλλά οι προσδοκίες σου από αυτόν

Δεν είναι ο κόσμος που σε απογοητεύει αλλά οι προσδοκίες σου από αυτόν

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Η αποκάλυψη για τις φωτογραφίες Δ.Λιγνάδη: Τον τοποθετούν στην Ιθάκη το 2015 μόνο που… ήταν το 2018 (φώτο)