ΣΟΚ: 6.500 εργάτες έχουν σκοτωθεί στα έργα για το Μουντιάλ του Κατάρ!

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» σχετικά με τους εργάτες που έχουν σκοτωθεί στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται στοιχεία σχετικά με νεκρούς εργάτες στο Κατάρ, καθώς πρόκειται για θέμα που έχει επισημανθεί τα τελευταία χρόνια από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Όπως δείχνει έρευνα του «Guardian», περισσότεροι από 6.500 εργάτες από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπανγκλαντές και τη Σρι Λάνκα έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Ο αριθμός αυτός είναι πιθανότατα μικρότερος από τον πραγματικό, καθώς δεν υπολογίζονται οι θάνατοι άλλων εργατών που έφτασαν στο Κατάρ από χώρες όπως οι Φιλιππίνες και η Κένυα, καθώς και των λιγοστών ντόπιων που εργάζονται στα έργα.

Οι θάνατοι δεν έχουν προκύψει μόνο από ατυχήματα, αλλά κάποιοι αποδίδονται στις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών, που «στοιβάζονται» σε κοντέινερ. 

Επισήμως μόλις 37 θάνατοι εργατών έχουν συνδεθεί απευθείας με έργα για το Μουντιάλ. 

«Λυπούμαστε πολύ για όλες αυτές τις τραγωδίες και έχουν ερευνήσει κάθε περιστατικό ξεχωριστά για να διαβεβαιώσουμε πως διδασκόμαστε από ό,τι συμβαίνει. Πάντα προσπαθούμε να έχουμε διαφάνεια σε αυτό το θέμα και να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους μετά από ανακριβή δημοσιεύματα για τον αριθμό των εργατών που έχουν χάσει τη ζωή τους στα πρότζεκτ μας», ήταν το σχόλιο της οργανωτικής επιτροπής για το δημοσίευμα.

«Έχοντας λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργατών, η συχνότητα των ατυχημάτων στις κατασκευές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο» ανέφερε εκπρόσωπος της FIFA

ΠΗΓΗ:vradini.gr

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Στο φουλ οι «μηχανές» – Αναμονή για ενσωμάτωση του Παπαδάκη

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Σοκαριστικό τροχαίο για τον Τάιγκερ Γουντς – Nοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση (vids, pics)