Τι είναι αυτό το… Ουαγκαντουγκού και τρεντάρει;

Spoilers

Η Ουαγκαντουγκού είναι η πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας Μπουρκίνα Φάσο. Είναι γνωστή στους κινηματογραφόφιλους, καθώς εκεί διεξάγεται κάθε δύο χρόνια το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ FESPACO.

Επίσης είναι η πόλη που δηλώνουν ως μόνιμη διαμονή ο Martine. Επίσης ο Muhammad μένει στο Καράτσι, ο Esoteric Nous στην Ισπανία και ο Klodian στο Ελμπασάν της Αλβανίας.

Τούτοι είναι μονάχα μερικοί από τους «φαν» του πρωθυπουργού, οι οποίοι όχι μόνο… συμφώνησαν με το διάγγελμά του αλλά και με τη νέα δέσμη μέτρων τόνωσης που ανακοίνωσε στην ακριβώς επόμενη δημοσίευσή του.

Και σε αμφότερα πάτησαν… like και καρδούλες! Ήταν βέβαια η απάντηση του επικοινωνιακού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στις χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις (με «χαχα» και έλεος» μετά το, κατά πολλούς διχαστικό, τηλεοπτικό μήνυμα της περασμένης Τρίτης μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. Και αρκετοί έσπευσαν να αναλαύσουν τα θετικά reactions στην ανάρτηση, αυτή και την επόμενη, του πρωθυπουργού. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι αρκετές ήταν από profiles του… μουσουλμανικού κόσμου, από accounts που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα και τη χώρα γενικότερα.

Ο Martine από το Ουαγκαντουγκού, ο Muhammad από το Καράτσι, ο Esoteric Nous από την Ισπανία και ο Klodian από το Ελμπασάν είναι μερικοί από τους fans του Ελληνα πρωθυπουργού…

«Σημειωτέον ότι, ενώ μέχρι πρόσφατα κάθε ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη έφτανε περίπου τις 4.000-5.000 αντιδράσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες θετικές, τις τελευταίες δέκα ημέρες οι αναρτήσεις ξεπερνούν τις 30.000 αντιδράσεις με τις πιο πολλές να είναι αρνητικές (π.χ. 80.000 αντιδράσεις, εκ των οποίων 60.000 ήταν dislikes). Τούτο οδήγησε το επιτελείο του πρωθυπουργού να διακόψει προσώρας τις αναρτήσεις στο Facebook» ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».

Και, για γνώστες των social media, όταν εμφανίζονται άσχετα likes σε αναρτήσεις, κατά κανόνα πρόκειται για «αγορασμένα» likes.

Οι χρήστες του twitter βέβαια, αντέδρασαν με τη σειρά τους, στα likes του πρωθυπουργού, με το hashtag #ουαγκαντούγκου, να βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα trends του ελληνικού twitter.

ΔΑΠιτισσες #Ουαγκουντουγκου pic.twitter.com/OmxPvmskzf

— Yoko τσόκο (@kutsavaki) March 16, 2021

– Από που είσαι εσύ παιδι μου ;
– Από το #Ουαγκουντουγκου Πρόεδρε
– Δεξιομάνα το #Ουαγκουντουγκου !!! pic.twitter.com/ZvjwOCenfl

— Μανόλης della Creta (@baxebanis) March 17, 2021

Κ-Λ-Α-Ι-Ω. #Delfinario #pitsaria #Greek_kefi #Μητσοτακης #ΝΔ_θελατε #κυβερνηση_τσιρκο #ουαγκουντουγκου pic.twitter.com/VxvSyb1uBi

— Elias Fragoulis (@efragoulis) March 17, 2021

 

 

Οταν κάνουν like στο FB του πρωθυπουργού είναι καλοί, όταν έρθουν εδώ είναι λαθρομετανάστες.#Ουαγκουντουγκου

— Spiros Dapergolas (@SpDapergolas) March 17, 2021

♩ ♪ ♫ ♬
Ζήτω η Ελλάδα
Ζήτω η θρησκεία
Ζήτω η Νέα Δημοκρατία
♩ ♪ ♫ ♬#Ουαγκουντουγκου pic.twitter.com/K0LIk1EGdt

— ʍքǟȶɦǟֆ 💊 (@GiannisMpathas) March 17, 2021

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »

Spoilers

Super League 1: Η Cosmote TV διεκδικεί το ελληνικό πρωτάθλημα με κεντρική διαχείριση!

Spoilers

Η απάντηση της Γραμμέλη σε Παπανώτα: Οι γονείς μου με έχουν μάθει να σέβομαι τους μεγάλους ανθρώπους