Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, γιορτάζει…Και περιμένει ευχές!

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 23 Φεβρουαρίου; Το εορτολόγιο του pressing.gr σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 23 Φεβρουαρίου είναι του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης και του Οσίου Πολυχρονίου, οπότε δεν ξεχνάμε τον Πολύκαρπο, την Πολυκάρπη, τον Πολυχρόνη και την Πολυχρονία, που γιορτάζουν και στις 7 Οκτωβρίου (Ιερομάρτυρος Πολυχρονίου). Και τι άλλο να ευχηθείς σε έναν Πολυχρόνη ή μια Πολυχρονία; Πολύχρονοι!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης, Αγία Γοργονία, αδελφή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, Άγιοι Ιωάννης, Μωυσής, Αντίοχος και Αντωνίνος, Όσιοι Ζεβινάς, Πολυχρόνιος, Δαμιανός και Μωυσής, Άγιος Κλήμης, Αγία Θεή, Όσιος Δαμιανός ο Εσφιγμενίτης, Όσιος Ιωάννης ο Θεριστής, Άγιοι Εβδομήντα Τρεις Μάρτυρες, Οσίος Πολύκαρπος του Μπρυάνσκ, Όσιος Μωυσής εκ Ρωσίας

Σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Συναξαριστή σήμερα τιμάται και η μνήμη της Αγίας Γοργονίας, αδελφής του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ονοματάρα το Γοργονία; Ονοματάρα! Ο Άγιος Πολύκαρπος είναι ένας από τους προστάτες των πολυτέκνων, καθώς και προστάτης στις σοδειές των αγροτών.

Ανατολή ήλιου: 07:04 – Δύση ήλιου: 18:12 – Διάρκεια ημέρας: 11 ώρες 8 λεπτά
Σελήνη 10.7 ημερών

Το άρθρο Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, γιορτάζει…Και περιμένει ευχές! εμφανίστηκε πρώτα στο Pressing.gr.

30 εκφράσεις που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά άλλα λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνουν.

30 εκφράσεις που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά άλλα λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνουν.

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Lockdown: Τρεις ώρες διορία και νέο sms για ψώνια – Πως θα λειτουργήσει η αγορά