Υπόθεση σκηνοθέτη – ηθοποιού: Πληροφορίες για «εμπλοκή» με δομές ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Υπόθεση σκηνοθέτη – ηθοποιού: Πληροφορίες για «εμπλοκή» με δομές ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Εθελοντικά μαθήματα υποκριτικής σε ασυνόδευτους πρόσφυγες φέρεται να παρέδιδε γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός. «Αρνούνταν κατηγορηματικά να ξαναπάνε» εμφανίζονται να δηλώνουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από «γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τ/Σ Mega.

Σε συνέχεια των αναφορών γειτόνων του εν λόγω ανθρώπου της τέχνης πως δεχόταν επισκέψεις από ανήλικους αλλοδαπούς, ηλικίας 13 – 15 ετών, τις οποίες εμφανίζεται να αιτιολογούσε υποστηρίζοντας πως συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου για τα παιδιά – τις οποίες είχε φέρει στο φως ο ίδιος σταθμός, την περασμένη εβδομάδα – ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε σήμερα στην εκπομπή «Live news»:

«Ερευνήσαμε ακριβώς αυτή την πτυχή και τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη και διαπιστώσαμε ότι, πράγματι, τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας είχαν κλείσει μέσω κοινωνικού λειτουργού, που ήξερε τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, μαθήματα στο θέατρο του ανθρώπου αυτού.

Από κάθε δομή υπολογίζεται ότι πήγαιναν τρία έως τέσσερα παιδιά, δηλαδή ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που είχαν βρει κατάλυμα σε συγκεκριμένες δομές, για να παρακολουθήσουν τα θεατρικά μαθήματα».

«Αυτά γίνονταν την περίοδο 2017 – 2018», σημείωσε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε πως οι άνθρωποι των παραπάνω φορέων με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία του μετέφεραν πως «είχαν παρατηρήσει ότι αρκετά από αυτά τα παιδιά, τα προσφυγόπουλα, μετά από ορισμένες επισκέψεις στο θέατρο, αρνούνταν κατηγορηματικά να συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί».

Αυτό, «χωρίς να αποκαλύπτουν, παρά τις εκκλήσεις των κοινωνικών λειτουργών, σε άλλα πρόσωπα που τα φρόντιζαν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματικά ότι δεν ήθελαν να συναντήσουν ξανά τον συγκεκριμένο θεατράνθρωπο και να πάνε πάλι στο συγκεκριμένο θέατρο.

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως «τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα», με ορισμένα εξ αυτών «να βρίσκονται στη Γαλλία».

ieidiseis.gr

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ στην περίφραξη του υπ. Μακεδονίας-Θράκης

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ στην περίφραξη του υπ. Μακεδονίας-Θράκης

Εύβοια: Νεκρός 63χρονος – μέλος πληρώματος πλοίου

Εύβοια: Νεκρός 63χρονος – μέλος πληρώματος πλοίου