“Όποιος δεν θέλει να αναφέρεται από τα ΜΜΕ, μπορεί να αποχωρήσει απ’ τον δημόσιο βίο”

“Όποιος δεν θέλει να αναφέρεται από τα ΜΜΕ, μπορεί να αποχωρήσει απ’ τον δημόσιο βίο”

Στο κείμενο της ανακοίνωσης του Pressing 90.1, για την υπέρ του σταθμού και των στελεχών του και κατά Κούγια σημερινή δικαστική απόφαση, αναφέρεται μεταξύ άλλων η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΣΑΤ, καθώς και η υπέρ μου ανακοίνωση-τοποθέτηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στ.Ελλάδας και Εύβοιας, της οποίας είμαι μέλος, με όλη την περηφάνια που μπορεί να με διακατέχει για το γεγονός αυτό.

Αν μη τι άλλο, είναι προφανές πως οι συνάδελφοι με την εμπειρία και την υπευθυνότητα που τους διακρίνει, αντιλήφθηκαν πλήρως το σοβαρό διακύβευμα αυτής της υπόθεσης κι επέλεξαν απ’ την αρχή να είναι κοντά μας, γεγονός για το οποίο τους ευχαριστώ για μια ακόμη φορά.

Κι αν υπάρχουν ακόμη ελεύθεροι δημοκράτες πολίτες, που δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πόλη της Λάρισας και τι είναι αυτό που προσπαθεί να προκαλέσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, αξίζει τον κόπο να γίνουν κοινωνοί του περιεχομένου της τοποθέτησης της Ένωσης, η οποία ανέφερε τα εξής:

“Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για κατάθεση ασφαλιστικών

 μέτρων σε βάρος δημοσιογράφων

Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη τυγχάνει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστεί την προσωπικότητά του και κάθε νόμιμο δικαίωμά του. Όπως επίσης αναφαίρετο δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο είναι και το δικαίωμα του δημοσιογράφου να ελέγχει στα πλαίσια του Νόμου κάθε δημόσιο πρόσωπο που δραστηριοποιείται μέσα στην ελληνική κοινωνία σε κάθε επίπεδο πολιτικό, οικονομικό, αθλητικό κλπ.

Στις επισημάνσεις αυτές προβαίνει δημόσια η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με αφορμή δικαστική διαμάχη δημοσιογράφων και αθλητικών παραγόντων της Λάρισας υπογραμμίζοντας ότι η υπεράσπιση του ενός δικαιώματος από αυτά που αναφέρονται πιο πάνω, δεν μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση του άλλου δικαιώματος.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια οποιουδήποτε δημόσιου παράγοντα να τεθεί εκτός της δημοσιογραφικής κριτικής και ελέγχου και κατά συνέπεια εκτός δημοσίου ελέγχου είναι απαράδεκτη και αποκρούεται απόλυτα γιατί στην ουσία ακυρώνει το δημοσιογραφικό έργο και απονευρώνει έναν από τους κομβικούς θεσμούς για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Όσοι άνθρωποι κινούνται στη δημόσια σφαίρα, είναι αυτονόητο ότι θα τυγχάνουν, στα πλαίσια του Νόμου, της αναφοράς των Μέσων Ενημέρωσης, με το όνομα, την ιδιότητα και τις πράξεις τους.

Είναι βασικός όρος της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατικής λειτουργίας, δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα.

Θεωρούμε ότι όποιος επιθυμεί να μην αναφέρεται το όνομα του από τα Μέσα Ενημέρωσης, έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την ιδιωτικότητά του, αποχωρώντας από το δημόσιο βίο.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στέκεται στο πλευρό του μέλους της Χρήστου Τσούμαρη τονίζοντας την πλήρη συμπαράσταση του, όπως και για τους υπόλοιπους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού “Pressing 90.1” στη Λάρισα, αλλά και άλλων συναδέλφων που έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Tέλος, ζητεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να υπερασπιστούν τα πιο πάνω δικαιώματα.

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε“

Άγριο ξύλο στο δημαρχείο Γρεβενών: Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου έδειρε και τραυμάτισε τον αντιδήμαρχο

Άγριο ξύλο στο δημαρχείο Γρεβενών: Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου έδειρε και τραυμάτισε τον αντιδήμαρχο

Super League 2: Πέταξε το δώρο της Δόξας Δράμας ο Λεβαδειακός – «Αέρας» ο Εργοτέλης – Δείτε τα γκολ

Super League 2: Πέταξε το δώρο της Δόξας Δράμας ο Λεβαδειακός – «Αέρας» ο Εργοτέλης – Δείτε τα γκολ