«Όχι μόνο Σαββατοκύριακο: Σκληρό lockdown για 3 εβδομάδες»

«Όχι μόνο Σαββατοκύριακο: Σκληρό lockdown για 3 εβδομάδες»

Ήταν μια άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση στην οποία πήραν μέρος 28 διακεκριμένοι επιστήμονες. Οι διαφωνίες ήταν πολλές το ίδιο και οι εντάσεις, καθώς το θέμα ήταν εξαιρετικά λεπτό και αποφάσεις που κλήθηκαν να πάρουν εξαιρετικά σημαντικές.

Μάλιστα στο τραπέζι έπεσε και μια πρόταση για ένα lockdown πιο σκληρό και από εκείνο του Μαρτίου.

Διαβάστε τι συνέβη στην αίθουσα των συσκέψεων χθες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βηματοδότη»:

Η σημαντικότερη διαφωνία, όπως μαθαίνω, σημειώθηκε με το «καλημέρα». Ενας εκ των 28 επιστημόνων, επικαλούμενος επιδημιολογικά στοιχεία, τις μεταλλάξεις του ιού και το τετραψήφιο νούμερο των κρουσμάτων» πρότεινε σκληρό lockdown στην Αττική, όχι μόνον τα Σαββατοκύριακα, αλλά επί τρεις συνεχείς εβδομάδες (και βλέπουμε).

Δηλαδή πρότεινε να κλείσουν τα πάντα: Καταστήματα, σχολεία, κομμωτήρια κτλ. και απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι κάποια ώρα. Υπήρξε στο σημείο αυτό αρκετή συζήτηση και τελικά η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία. Υπέρ αυτής ψήφισαν μόνον 10 και εναντίον αυτής 18. Έτσι η Αττική γλίτωσε τα πιο σκληρά μέτρα, ένα καθολικό lockdown, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες.

***
Αλλη μία «ένσταση» σημειώθηκε στη συζήτηση για τα σχολεία. Ορισμένοι τα ήθελαν κλειστά. Δεν ήταν άλλωστε και λίγες φορές που αυτοί που ζητούσαν να κλείσουν τα σχολεία εμφανίζονταν τις τελευταίες ημέρες στα τηλεοπτικά παράθυρα και επιχειρηματολογούσαν σε αυτό. Τελικά αποφασίστηκε να μην αλλάξει τίποτα όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων.

Johnson & Johnson: Ο μεγάλος κίνδυνος απ’ το μονοδοσικό εμβόλιο που περιμένει όλος ο πλανήτης

Johnson & Johnson: Ο μεγάλος κίνδυνος απ’ το μονοδοσικό εμβόλιο που περιμένει όλος ο πλανήτης

Διακοπές ρεύματος σήμερα σε δρόμους της Λάρισας και σε περιοχές του Δ. Τυρνάβου (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Διακοπές ρεύματος σήμερα Κυριακή σε περιοχές της Λάρισας