“Αν είχε έρθει το ασθενοφόρο θα ζούσε”: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 19χρονης εγκύου στην Νέα Μάκρη

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, σε ενδομήτρια αιμορραγία οφείλεται ο θάνατος της άτυχης 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη, που σύμφωνα με την οικογένεια της, θα ζούσε, εάν το ασθενοφόρο είχε φτάσει εγκαίρως.

Στο μεταξύ, στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» προς διερεύνηση με στόχο την απόδοση τυχών ποινικών ευθυνών μπαίνει ο θάνατος της 18χρονης εγκύου.

Περίμενε ένα ασθενοφόρο που δεν ήρθε ποτέ

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας προς κάθε κατεύθυνση. Αντικείμενο της έρευνας είναι η αναζήτηση τυχόν υπευθύνων για τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της 18χρονης στο νοσοκομείο.

Την ώρα που το ΕΚΑΒ διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε κακή διαχείριση του περιστατικού με τον θάνατο της 18χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη οι συγγενείς της κοπέλας επιμένουν στην καταγγελία ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε αδικαιολόγητα παρά την κακή κλινική εικόνα που παρουσίαζε η ασθενής.

Η ανιψιά της αδικοχαμένης εγκύου μίλησε, νωρίτερα, στο protothema.gr για τις δραματικές ώρες που πέρασε η 18χρονη στο σπίτι τους στην Νέα Μάκρη περιμένοντας, όπως λέει, τέσσερις ώρες μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι πηγές από το ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για δύο κλήσεις – στις 11 το πρωί της Τρίτης και στις 12:35 – και για άφιξη του ασθενοφόρου σε 25 λεπτά από τη δεύτερη φορά που οι συγγενείς της 18χρονης είπαν ότι πονάει και φαίνεται να γεννάει.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο θάνατος της νεαρής εγκύου συνέβη λίγο μετά την άλλη τραγωδία στην Κω, όπου γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή μέσα σε καρότσα αγροτικού.

«Πήραμε 20 φορές για ασθενοφόρο» λέει συγγενής της 18χρoνης εγκύου

Καίτη Γκραμμά, το τρανς μοντέλο και η ανάρτηση με τον σύντροφό της! (pic)