Άρση της ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη: Τι αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο για τα αδικήματα που τον βαραίνουν

Αλέξης Γεωργούλης: Ο ίδιος και η Μαρία Σπυράκη κατηγορούνται για αδικήματα και θα έρθουν σύντομα αντιμέτωποι με τον νόμο.

Αλέξης Γεωργούλης: Ποια είναι τα αδικήματα

Αίρεται η ασυλία για τους ευρωβουλευτές, Αλέξη Γεωργούλη, και Μαρία Σπυράκη, αφού εγκρίθηκαν οι σχετικές συστάσεις από την επιτροπή νομικών υποθέσεων από την ολομέλεια, οι οποίες υπερψηφίστηκαν.

Για κοινοβουλευτικό συνεργάτη της που δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες, ώστε να ασκήσει τα καθήκοντά του, από τον Νοέμβριο του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2020
Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για το δεύτερο.
Η Μαρία Σπυράκη έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται πιθανή ποινική ευθύνη. «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Μαρία Σπυράκη.

Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας

Η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη γίνεται με αφορμή την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου, για την οποία τον έχει καταγγείλει.

Ο Αλέξης Γεωργούλης είχε ζητήσει την επίσπευση της άρσης της ασυλίας του, καθώς για τον λόγο αυτό οι συνήγοροί του δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του θα μπορέσουν να πάρουν τη δικογραφία μετά την άρση της ασυλίας του.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας, το οποίο κατέθεσαν οι βελγικές Αρχές τον Απρίλιο προς την πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αφορά έρευνα εις βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα».

Όπως προβλέπει το ποινικό σύστημα του Βελγίου, στην περίπτωση καταδίκης του ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

“Η τελευταία σύζυγος αποφασίζει”: Η σορός του Θεόδωρου Πάγκαλου θα αποτεφρωθεί-Η θλίψη της οικογένειας

«Η μαμά ξυπνούσε αργά, εγώ τάιζα τον παραπληγικό αδερφό μου»: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των παιδιών που παράτησε η μητέρα μόνα στο σπίτι