Χαλκιδική: Εισπρακτικές «Πέταξαν» στον δρόμο 82χρονο με κινητικά προβλήματα λόγω έξωσης

Το ανάλγητο πρόσωπό τους έδειξαν για μια ακόμη φορά οι εισπρακτικές εταιρείες καθώς πέταξαν στον δρόμο έναν ηλικιωμένο με αναπηρία 82% στην Χαλκιδική.

Η αναλγησία του κοινωνικού κράτους, αποτυπωμένη σε μία εικόνα ντροπής.

Ανήμπορος να αντιδράσει, καθηλωμένος στην αναπηρική του καρέκλα, ο 82χρονος χαμηλοσυνταξιούχος βλέπει να βγαίνουν μαζί του στο δρόμο κόποι και αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Υπάλληλοι μεταφορικής εταιρείας φορτώνουν τα υπάρχοντά του σε ένα φορτηγό και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν μακριά, όσους επιχειρούν να εμποδίσουν την έξωση έπειτα από πλειστηριασμό. Πέταξαν τον κύριο Θεόφιλο από το σπίτι του για ένα υπόλοιπο δανείου του γιου του στο οποίο ήταν εγγυητής.

Η νύχτα βρήκε τον 82χρονο άνδρα σε ένα ξύλινο παράπηγμα έξω από το σπίτι του στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής κι εκεί δηλώνει θα εξακολουθήσει να μένει καθώς δεν έχει πια πού να πάει.

«82 χρόνων με 82% αναπηρία δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Πού είναι η δικαιοσύνη; Πού είναι το κοινωνικό κράτος;».

Με τουίτ ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Στο πρόσωπό του, εδώ και μήνες, καθρεφτίζεται η «κοινωνική πολιτική» ενός κόμματος που χρωστάει 400+ εκατομμύρια ευρώ απέναντι στους οφειλέτες λίγων χιλιάδων ευρώ».

Εδώ θα περάσει τη νύχτα του ο 82χρονος με αναπηρία από τη Χαλκιδική, που τον πέταξαν -ξανά- έξω από το σπίτι του.
Στο πρόσωπό του, εδώ και μήνες, καθρεφτίζεται η «κοινωνική πολιτική» ενός κόμματος που χρωστάει 400+ εκατομμύρια ευρώ απέναντι στους οφειλέτες λίγων χιλιάδων ευρώ. pic.twitter.com/Q63HX8pldu

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 28, 2023

Ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης ήταν εγγυητής σε δάνειο 200.000 ευρώ που είχε πάρει ο γιος του, ο οποίος όμως έμεινε άνεργος και δεν κατάφερε να παραμείνει συνεπής στην καταβολή των δόσεων.

Ο 82χρονος εχίνε ζήσει τον ίδιο εφιάλτη και τον περασμένο Μάιο. Με ασφαλιστικά μέτρα τότε δόθηκε προσωρινή διαταγή που ακύρωνε τον πλειστηριασμό και την έξωση μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όπως καταγγέλλει.

Ο νέος ιδιοκτήτης, υπήκοος Σκοπίων, φέρεται να ήταν “παρών” στην όλη διαδικασία, ενώ στο πλευρό του 82χρονου, άστεγου πλέον, βρίσκονται γείτονες και εκπρόσωποι συνδικάτων που διαμαρτύρονται έντονα για την απάνθρωπη και άδικη όπως αναφέρουν αντιμετώπισή του.

«Φρένο» στο κάπνισμα – Στα 12 ευρώ το πακέτο

Οδυσσέας Σταμούλης: ⓢⓞⓚ από τα αποτελέσματα της αυτοψίας στο σημείο όπου πνίγηκε ο 11χρονος γιος του