Δ.Αθηναίων: Και επίσημα μαζί Ηλιόπουλος -Τσιρώνης

0
33

Την κοινή κάθοδό τους για το δήμο Αθηναίων ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος και Γιάννης Τσιρώνης. Όπως είπε ο κ. Τσιρώνης ο συνδυασμός «Οικοαθήνα – Εναλλακτική Παρέμβαση Πολιτών» του οποίου είναι επικεφαλής δεν θα κατέβει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου αλλά στελέχη του ( Ηλέκτρα Στροβολίδου, Εριφύλη Δοδού και Χρήστος – Ελευθέριος Ντζίφας) θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» του Νάσου Ηλιόπουλου για μια «Αθήνα από την αρχή», όπως είναι και το σύνθημα του κ. Ηλιόπουλου.

«Ο δημόσιος διάλογος που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα μάς έδειξε μια ταύτιση απόψεων σε βασικά ζητήματα πρασίνου, ελεύθερων χώρων, κλιματικής αλλαγής, αλλά και ότι όταν ερχόμαστε κοντά ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της ανατροπής στην Αθήνα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανακοινώνοντας τη συνεργασία με στόχο την Αθήνα από την Αρχή.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι η ΟΙΚΟ ΑΘΗΝΑ δημιουργήθηκε για να καλύψει το μεγάλο κενό και την απουσία της Οικολογίας στην Αθήνα και για να «εμβολιάσει» τις πράσινες απόψεις και γνώσεις στον Δήμο Αθήνας. Ο μεγάλος βαθμός ταύτισης απόψεων και προγραμματικής σύγκλησης με την «Ανοιχτή Πόλη» σε συγκεκριμένα ζητήματα οικολογικής ιδεολογίας αλλά και η ανάγκη συνεργασίας απέναντι στον ακροδεξιό κίνδυνο που χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση πουλάει μίσος, φόβο και προστασία, οδήγησαν στην απόφαση σύμπραξης των δύο δημοτικών παρατάξεων.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιρώνης: «Οι δύο παρατάξεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά αλλά σε αρμονική συνεργασία και δεδομένου της απλής αναλογικής πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε και στην επόμενη μέρα, για να φτιάξουμε μια διαφορετική και καλύτερη Αθήνα. Πιστεύω ότι εμείς οι άνθρωποι της γενιάς του Πολυτεχνείου πρέπει να δώσουμε τη σκυτάλη στη νέα γενιά. Ο Νάσος είναι ο Δήμαρχος που χρειάζεται η Αθήνα, ένας νέος άνθρωπος που ανήκει στη γενιά που μαθαίνει και που ακούει την πόλη και τα νέα δεδομένα της. Με μεγάλη χαρά θα τον στηρίξω και θα συνδράμω σε αυτήν την κοινή προσπάθεια. Είμαστε ενωμένοι, γιατί έχουμε τις λύσεις».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΑΖΙ, ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟΣ, HΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

(Visited 2 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here