Δυστυχώς το αποφάσισαν οι κτηνίατροι: Αποφασίστηκε ευθανασία για το λευκό τιγράκι του Αττικού Πάρκου

Δυστυχώς, το λευκό τιγράκι δεν θα γίνει ποτέ καλά, ούτε θα βελτιωθεί και έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα ευθανασία από τους γιατρούς.

Οι νέες εξελίξεις

Δυστυχώς, το μικρό λευκό τιγράκι που συγκίνησε το πανελλήνιο, όταν ασυνείδητοι λαθρέμποροι άγριας ζωής το παράτησαν έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, δεν θα τα καταφέρει.

Η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη και το ζωό υποφέρει καθημερινά, με «κάθε του ανάσα» και η κατάλληλη λύση, τόσο για τη 12μελη ομάδα των κτηνιάτρων που το ανέλαβαν υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ, όσο και οι γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, είναι να γίνει ευθανασία άμεσα.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος μας ανέφερε ότι το πόρισμα των κτηνιάτρων δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας, δυστυχώς.
ζ
«Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε και του χορηγήσαμε όσες θεραπείες έπρεπε. Η κατάσταση όμως είναι μη αναστρέψιμη κι αυτή είναι και η γνωμοδότηση όλων των κτηνιάτρων που είδαν τις εξετάσεις του από το εξωτερικό. Το ζώο έχει πάρα πολλά προβλήματα και υποφέρει καθημερινά, δυσκολεύεται ακόμα και για τις πιο βασικές του ανάγκες», επισημαίνει.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε

Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι. Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη ,το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια. Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ,όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ. Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια. Χαρακτηριστικά ο κ.Μποκαρης μας είπε: “Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει “χθες”.

Δείτε την ανάρτηση

Έπεσε στην αγκαλιά της Δήμητρας: Συγκινητικές στιγμές για την Μαρία Ματσούκα μπροστά στις κάμερες

Ελληνίδα δασκάλα στη Σουηδία: «εδώ όλη η δουλειά γίνεται στο σχολείο, όχι στο σπίτι»