Ευχάρıστα νέα για χιλıάδες νοıκοκυριά: Tα νέα μέτρα στήρıξης επιδότnσης ηλεκτρıκού ρεύματος, ποιοι οι δικαιούχοι

Την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, για τον μήνα Νοέμβριο, στα 2,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα οικιακά τιμολόγια.

Η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για τα οικιακά τιμολόγια

Ειδικότερα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60Euro/MWh (6 λεπτά ανά κιλοβατώρα) για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25Euro/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, το μήνα που έρχεται, ξεπερνά συνολικά τα 32,2 εκατ. ευρώ.

Ασύλληπτη τραγωδία στη Λαμία: Τον έψαχναν για ώρες και τον βρήκε τελικά ο ίδιος του ο γιος νεκρό στο αυλάκι

Σοβαρń προειδοποiηση: «Θα πέσει σε λίγες ώρες νερό που πέφτει σε ένα μήνα» – Οι 5 περιοχές