Έκλαιγαν γιατροί και νοσηλευτές! Συγκλονίζει η Διευθύντρια της ΜΕΘ για την 17χρονη κοπέλα

Κέρδισε τη μάχη μετά από 50 ημέρες παραμονής της στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων η 17χρονη που είχε υποστεί σηπτικό σοκ μετά τη γέννα της με καισαρική.

Η 17χρονη είχε γεννήσει με καισαρική – νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία – ένα υγιέστατο κοριτσάκι, και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της καθώς υπέστη σηπτικό σοκ μετά από βαριά φλεγμονή, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Νοκοσομείου Χανίων.

Πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ

Οπως αναφέρεται, ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές η διοίκηση του Νοσοκομείου, η ανήλικη πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται πλέον σε Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Μπορεί ο δρόμος μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της να είναι μακρύς, ωστόσο, τα πολύ δύσκολα βρίσκονται ήδη πίσω για τη 17χρονη, που ανυπομονεί να σμίξει με τη νεογέννητη κορούλα της, την οποία ακόμη δεν έχει χαρεί.

Μιλώντας στη neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, Ευδοκία Πάνου, ανέφερε ότι ήταν «μια πάρα πολύ συγκινητική ημέρα. Ημασταν όλοι χαρούμενοι και κλαίγαμε! (…) Εμείς οι γιατροί και νοσηλευτές της ΜΕΘ για κάτι τέτοιες στιγμές ζούμε… Αυτή είναι η μεγαλύτερή μας ανταμοιβή!».

 

Η κ. Πάνου στάθηκε και στην κρισιμότητα της κατάστασης της 17χρονης, η οποία, κινδύνεψε πάρα πολλές φορές κατά την 50ημερη νοσηλεία της στη ΜΕΘ.

«Η ζωή της κρεμόταν από μια κλωστή»

«Ειδικά όταν ήρθε, τα πρώτα δύο 24ωρα, η κατάστασή της ήταν τραγική. Δώσαμε μαζί μια τεράστια μάχη: Οι χειρουργοί, οι γυναικολόγοι, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της ΜΕΘ. Πενήντα μέρες έκατσε σ’ εμάς», ανέφερε η κ. Πάνου, προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της νοσηλείας κινδύνεψε πάρα πολλές φορές η κοπέλα, η ζωή της κρεμόταν από μια κλωστή».

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την Τρίτη από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε ότι η 17χρονη, που είχε γεννήσει στις 17 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν. Χανίων και είχε υποστεί σηπτικό σοκ λόγω βαριάς φλεγμονής, εξήλθε από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται πλέον σε Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου».

Η Διοίκηση του νοσοκομείου συνεχάρη, μάλιστα, το προσωπικό της ΜΕΘ του Γ.Ν. Χανίων. «Θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους της Διοικήσεως σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, τους χειρουργούς, τους γυναικολόγους, τους αναισθησιολόγους και τις μαίες» έγραψε στην ανακοίνωση.

Το χρονικό της περιπέτειας

Η 17χρονη είχε γεννήσει με καισαρική τομή στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Μετεγχειρητικά εμφάνισε αρχικά πυρετό, γεγονός που ανησύχησε το ιατρικό προσωπικό. Υποβλήθηκε άμεσα σε εξετάσεις και σε γυναικολογικό έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι υπήρχαν συμπτώματα λοίμωξης.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Αμέσως μετά το χειρουργείο, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Η κατάσταση της υγείας της είχε χαρακτηριστεί τότε κρίσιμη.

Ενώ η 17χρονη έμπαινε στο χειρουργείο, το νεογέννητο κοριτσάκι παρέμενε στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, απολαμβάνοντας τη φροντίδα και τη θαλπωρή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας.

Πηγή: neakriti.gr

Άνθρωποι που ψώνισαν από το ίντερνετ και έπεσαν θύματα απάτης από τις απομιμήσεις

Ούτε να τις δει στο Survivor: Ο Ατζούν έδωσε εντολή να γυρίσει Ελλάδα Δαλάκα και η Ασημίνα