“Ένα ευχαριστώ από όλη τη χώρα στους γονείς σου”: Η ανάρτηση της Μαριάννας Τουμασάτου για τον Ανδρέα από τα Τέμπη

Οι νεκροί ανέρχονται στους 57 με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και οι επιζώντες περιγράφουν  τις τραγικές ώρες που έζησαν.

Ο 20χρονος Ανδρέας

Επιβάτης του δεύτερου βαγονιού ήταν και ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης. Ο νεαρός δόκιμος μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού κατάφερε να βγει σώος και βοήθησε να σωθούν οι ζωές τουλάχιστον άλλων 10 συνεπιβατών του.

Η πράξη του 20χρονου Ανδρέα συγκίνησε τους πάντες και η γιατρός του στο Νοσοκομείο Λάρισας δημοσίευσε μία φωτογραφία τους γράφοντας:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος! Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!»

Για τον γενναίο Ανδρέα

Αντίστοιχα, σε ανακοίνωσή τους η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) γράφει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Τέτοιες πράξεις που συντελούνται σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες αναδεικνύουν στο μέγιστο βαθμό τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, το απαράμιλλο θάρρος και την γενναιότητα.»

Η Μαριάννα Τουμασάτου όλες αυτές τις μέρες εκφράζει μέσα από τα social media τη θλίψη και τον θυμό για την τραγωδία στα Τέμπη. Έχει αναρτήσεις φωτογραφίες των αγνοουμένων ως μία ελάχιστη προσπάθεια να βοηθήσει όπως μπορεί και έχει αναδημοσιεύσει σκίτσα και τοποθετήσεις για όσα οδήγησαν και έγιναν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Σε ένα από τα Instagram stories της έγραψε και για τον 20χρονο Ανδρέα. Η ηθοποιός έγραψε σε μερικές λέξεις αυτό που έχουμε σκεφτεί: με νεαρά παιδιά σαν τον Ανδρέα με ήθος και αρχές μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο ως χώρα.

Σάλος: Αποκαλύφθηκε ο μισθός του σταθμάρχη-Πριν τη Λάρισα ο 59χρονος ήταν στην Καλαμπάκα

Όλο το ίντερνετ χειροκροτάει τον επί 40 χρόνια σταθμάρχη του Βόλου, είπε επιτέλους αυτό που έπρεπε να πει κάποιος