«Έπαιξα χαλαρά»: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι μόλις στα 9 της η Μαριάντα Λάμπου

Γνώρισε το σκάκι από το νηπιαγωγείο και στα εννιά της η Μαριάντα Λάμπου έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια κάτω των δέκα ετών, πρώτη ανάμεσα σε 65 κορίτσια από 30 χώρες.

«Το σκάκι μου άρεσε από την αρχή και ήθελα να το μάθω πολύ και γενικώς και το συνέχισα με άρεσε πολύ γιατί το αγαπούσα», δήλωσε στην ΕΡΤ για τη νίκη της στην Αττάλεια της Τουρκίας.

«Αισθανομαι πολυ όμορφα. Τα περισσότερα παιδιά έπαιζαν καλά, ήταν από τους πρώτους στις χώρες τους και είχα 8 νίκες και μια ισοπαλία. Έπαιξα χαλαρά το σκάκι και πήγα καλά» ανέφερε η 9χρονη πρωταθλήτρια.

Πριν κατακτήσει την Ευρώπη, η Μαριάντα Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο Αίγλη Παπάγου ήταν ήδη πέντε φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του ήταν Ομίλου, Ιωάννης Παναγάκος, ήταν ο πρώτος της δάσκαλος. «Μεγάλες επιτυχίες, η μεγαλύτερη ότι είναι διαμάντι στο χαρακτήρα. Ήταν ότι είχε πάθος μεράκι πολύ».

Η οικογένεια Λάμπου έχει και άλλον ένα πρωταθλητή. Ο Χάρης, ο μικρός αδελφός της Μαριάντας, είναι πρωταθλητής Ελλάδος στα παιδιά κάτω των 8 ετών.

«Μου αρέσει επειδή είναι ένα άθλημα όχι με το σώμα αλλά με το μυαλό» λέει ο Χάρης.

Η χλιδάτη ζωή του Trannos: Η πολυτελής βίλα με την τεράστια πισίνα – «Δουλεύω 14 ώρες τη μέρα» λέει ο ίδιος

Έκλεψε τη παράσταση ο Χανταμπάκης: Οι παραφωνίες των παικτών του Survivor και ο παίκτης που έγινε Ρουβάς με φούστα Valentino