Η αγάπη της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: Η ανεκτίμητη παρουσία του παιδιού της

Αυτή η δύναμη προέρχεται από το παιδί μου, που δεν έχω πλέον δίπλα μου και γι’ αυτό φωνάζω. Η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθας που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη, συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο με τον λόγο της. Το πρωί της Τρίτης, μίλησε τηλεφωνικά στο Πρωινό.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με όσα συνέβησαν. Αισθανόμαστε ότι έχουμε έναν ισχυρό σύμμαχο δίπλα μας και είμαστε ευγνώμον από τη σεμνότητα και την αγάπη με την οποία μας υποδέχτηκαν. Η καταγγελία αφορά το κράτος δικαίου. Το γεγονός ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση στην παραποίηση του χώρου αμέσως μετά το ατύχημα, καθώς και όλες αυτές οι παραλείψεις του πρώην υπουργού Μεταφορών. Ο οποίος όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια επανεξέτασης του 717 για την ασφαλή λειτουργία των τρένων, αλλά ούτε φρόντισε καν να διατηρήσει τις σιδηροδρομικές υποδομές όπως απαιτείται, αλλά ακόμα και υποθήκησε τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, μειώνοντας το ελάχιστο επίπεδο ασφαλείας που υπήρχε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού.

«Αυτή η δύναμη μου δίνεται από το παιδί μου. Την αισθάνομαι συνεχώς δίπλα μου. Την αντλώ από το παιδί μου, που δεν είναι πλέον δίπλα μου και γι’ αυτό φωνάζω. Αισθάνομαι πάντα την παρουσία του παιδιού μου δίπλα μου. Αγωνίζομαι για εκείνο και τον νιώθω συνεχώς δίπλα μου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να αγωνίζεται για τη δικαιοσύνη της μνήμης του. Αυτό είναι αυτό που θα ήθελα να κάνω και φυσικά το ίδιο νιώθουν όλοι. Όλοι αγωνιζόμαστε για να δικαιώσουμε τα παιδιά μας», δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού.

Διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια.

Η αντίφαση του Παναγιώτη Μπουγιούρη: Η αποφυγή των συνεντεύξεων και η υποχρέωση της δημόσιας προβολής

Ανδρέας Μικρούτσικος και Γρηγόρης Γκουντάρας: Η απογοήτευση μιας συνεργασίας