Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μιλά για το ηθικό της χρέος στην επιμνημόσυνη δέηση για τον πρώην βασιλιά Κωνσταντίνο

«Ήταν μια στιγμή πένθους τόσο για την οικογένειά του όσο και για εμένα προσωπικά, μια ανθρώπινη στιγμή» υπογραμμίζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση στο Λονδίνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη όπου αναφέρθηκε στην προσωπική της γνωριμία μαζί του και την δύσκολη απώλεια του.

Σας είδαμε πριν από λίγες ημέρες να δίνετε το «παρών» στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο Λονδίνο, μεταξύ εκατοντάδων γαλαζοαίματων, για την επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Ήταν ηθικό χρέος η παρουσία μου και ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο με τον οποίο με συνέδεαν στενοί οικογενειακοί δεσμοί και ισχυρές μνήμες. Κάθε επιμνημόσυνη δέηση για ένα πρόσωπο που ουσιαστικά ανήκει στην οικογένειά σου υπενθυμίζει την απώλειά του, αλλά και το μεγάλο κενό που αφήνει. Ήταν μια προσωπικότητα που είχε πάντα την Ελλάδα στην καρδιά του. Έτσι θα τον θυμόμαστε όλοι μας. Εγώ, τουλάχιστον, έτσι θα τον θυμάμαι.

Είχατε παραστεί και στην κηδεία του πριν από έναν χρόνο, αλλά δεν μιλήσατε ποτέ γι’ αυτό, όπως δεν έχετε τοποθετηθεί ποτέ δημόσια για τους δεσμούς σας με τη βασιλική οικογένεια.

Ήταν μια στιγμή πένθους τόσο για την οικογένειά του όσο και για εμένα προσωπικά, μια ανθρώπινη στιγμή, που δεν προσφέρεται για περαιτέρω σχόλια και δηλώσεις. Είναι στιγμές ανθρώπινες και ο καθένας κοιτάζει να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και τις αναμνήσεις που τον πλημμυρίζουν.

Από εμένα, πάντως, δεν θα γλυτώσετε. Έχω διαβάσει ότι ο τέως βασιλιάς ήταν στενός φίλος με τον πατέρα σας και νονός σας. Πώς προέκυψε αυτή η φιλία;

Ήταν μια παιδική φιλία που διατηρήθηκε στον χρόνο. Ο πατέρας μου, Παναγιώτης Ασημακόπουλος, ήταν συμμαθητής με τον τέως βασιλιά στη Σχολή Αναβρύτων. Από τις ιστορίες που έλεγαν έμαθα ότι είχε δημιουργηθεί τότε μια πολύ δεμένη παρέα νεαρών. Τόσο δεμένη που στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος, ως διάδοχος, πάντρεψε όλους τους φίλους του και τους βάφτισε το πρώτο παιδί. Πάντρεψε, λοιπόν, τον πατέρα και τη μητέρα μου και λίγα χρόνια μετά βάφτισε κι εμένα, με τη σύζυγό του, Άννα-Μαρία.

Πηγή εικόνας: NDP Photo

Η Ελένη Τσολάκη μιλάει: “Το πρωινό δεν είναι δικαίωμα για μένα”

Η αποχώρηση της Μαίρης Βιδάλη από τη συνέντευξη