Η απογοήτευση του Φίλιππου Σοφιανού με τις συμπεριφορές και η βλακεία των ανθρώπων

Η δουλειά δεν απογοητεύει. Οι άνθρωποι απογοητεύουν τις δουλειές. Οι απογοητεύσεις έρχονται από τους ανθρώπους” εξηγεί ο Φίλιππος Σοφιανός.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Φίλιππος Σοφιανός στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μάρα Σαρρή με αφορμή τη συμμετοχή στην καθημερινή σειρά «Παράδεισος των κυριών» του Alpha. Μεταξύ άλλων, δε, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στις επαγγελματικές του απογοητεύσεις και τις δύσκολες συμπεριφορές που κλήθηκε να διαχειριστεί στην μακρόχρονη διαδρομή του.

Η δουλειά σας σάς έχει απογοητεύσει ποτέ;

Η δουλειά δεν απογοητεύει. Οι άνθρωποι απογοητεύουν τις δουλειές. Οι απογοητεύσεις έρχονται από τους ανθρώπους. Η δουλειά είναι υπέροχη, εξαιρετική, απίστευτη. Και όταν γίνεται σωστά, σε ανταμείβει με απίστευτες αντιπαροχές, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με χρήματα. Έχουν να κάνουν με μια βαθύτερη ικανοποίηση και με μια ισορροπία ουσιαστική για μια κοινωνία έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Πραγματικά, μέσα από τη δουλειά γλιτώνω τον ψυχίατρο.

Γιατί σε μια δουλειά πρέπει να υποχωρήσει το εγώ μου για να κατοικήσει μέσα μου ο ρόλος, που είναι ένας άλλος άνθρωπος, με άλλες σκέψεις και συνήθειες, και έτσι εγώ έχω την ευκαιρία να εξομολογηθώ πολλά πράγματα μέσα από τον ρόλο, και δεν βαραίνουν πια τη δική μου ψυχή, αλλά του ρόλου. Μετά, λοιπόν, είμαι ανάλαφρος.

Πληγωθήκατε από τις συμπεριφορές που σας απογοήτευσαν;

Μερικές φορές πάρα πολύ. Μετά νομίζω ότι συνηθίζεις στη βλακεία των ανθρώπων, γιατί από βλακεία τα κάνουν, και δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις. Θυμάμαι όταν ξεκίνησα μικρός ήμουν τελειομανής, ήθελα να γίνουν όλα όπως πρέπει. Ήμουν και αυθάδης και το ζητούσα επιτακτικά. Όμως μετά κατάλαβα ότι δεν γίνεται να γίνονται όλα τέλεια και όπως πρέπει, γιατί ουδείς τέλειος. Επίσης, αν δεν έχει ο άλλος τη γενναιοδωρία και τη γενναιοψυχία να δώσει, δεν μπορείς να του το ζητήσεις με το έτσι θέλω, γιατί δεν καταλαβαίνει και τι του ζητάς.


Διαβαστε Ακομη

Ο Ιάσονας Λαγουτάρης αποκαλύπτει: Αλίκη Κατσαβού αρνείται να πληρώσει τα μεταφορικά

Νίκη Λυμπεράκη: Εκτακτη εκπομπή στο MEGA για τις Ευρωεκλογές 2024