Η απώλεια του Γιώργου Κατσαρού: Η λύγισε μόνο ο θάνατος και μας στοίχισε πάρα πολύ

\”Μου στοίχισε, εμένα τουλάχιστον, πάρα πολύ αυτός ο θάνατος γιατί ήταν το δεξί μου χέρι\” εξομολογήθηκε, συγκινημένος, ο Γιώργος Κατσαρός.

Ο Γιώργος Κατσαρός βρέθηκε καλεσμένος στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Νύχτα στάσου» με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τη Μελίνα Ασλανίδου το βράδυ του Σαββάτου στην ΕΡΤ. Σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Πυθαγόρα, ο σημαντικός συνθέτης δεν έκρυψε την προσωπική του πληγή για την απώλεια του καλού του φίλου.

Γι’ αυτό και όταν κλήθηκε να πει δυο λόγια για εκείνον, ο Γιώργος Κατσαρός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την συναισθηματική του φόρτιση. «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, δεν ξέρω όμως από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Θα σας πω μόνο πως ξεκίνησε η συνεργασία μας. Στη Σταδίου υπήρχε ένα καφέ που άνηκε στον συνθέτη Νίκυ Γιάκοβλεφ. Εκεί πίναμε τα πρωινά εσπρεσάκι, από τους πρώτους Αθηναίους. Του άρεσε του Πυθαγόρα το καφεδάκι αυτό και είχα κλείσει εγώ να γράψω μουσική τότε στην ταινία το «Κάθαρμα» όπου ο σκηνοθέτης, ο Κώστας Ανδρίτσου μου ζήτησε όπως γινόταν πάντα να ετοιμάσω πριν δυο τραγούδια».

«Την ημέρα εκείνη ήταν το πρώτο ραντεβού που έκανα με τον Πυθαγόρα στο καφέ αυτό, γιατί προηγουμένως είχαμε γνωριστεί στο κέντρο Βράχος που είχε έρθει ο Κώστας Καραγιάννης από το Παρίσι και ήταν φίλοι. Παίρνω αμέσως τον Πυθαγόρα και του λέω «μήπως έχεις στην τσάντα σου κανένα τραγούδι για καπεταναίους;». Μου λέει «έχω ένα τραγούδι», μου το δίνει, πάω στο σπίτι και το φτιάχνω».

«Έτσι ξεκίνησε η πρώτη μας συνεργασία με τον Πυθαγόρα που μετά δεν χωρίσαμε παρά μόνο μας χώρισε ο θάνατος, όπως ξέρουμε όλοι, γιατί έφυγε τόσο νέος. Μου στοίχισε εμένα τουλάχιστον, όπως και σε εσάς βέβαια, πάρα πολύ αυτός ο θάνατος γιατί ήταν το δεξί μου χέρι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατσαρός στο νέο επεισόδιο της μουσικής εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης, τη νύχτα του Σαββάτου.


Διαβαστε Ακομη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και οι προσπάθειες διατήρησης των κεκτημένων της από τον Γιώργο Πάντζα

Η ανατριχιαστική εμπειρία με τον άγνωστο που αυνανιζόταν