Τουρκία: Viral η εικόνα που έχει προκαλέσει συγκίνηση … «Θα πρέπει να ντρεπόμαστε για το “θα έρθουμε ένα βράδυ”»

Η Τουρκία περνάει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση μετά τους φονικούς σεισμούς. Μετά από την αποστολή βοήθειας, η ΕΜΑΚ της Ελλάδας έχει προκαλέσει συγκίνηση με το έργο της, στις διασώσεις.

Έτσι και έγινε viral στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, έχει γίνει η εικόνα με τον διασώστη της ΕΜΑΚ να αγκαλιάζει ένα παιδάκι που έχει διασώσει μετά του φονικούς σεισμούς.

Η εικόνα, είναι πολύ ρεαλιστική, θυμίζει φωτογραφία, και πολλοί μάλιστα δεν παρατηρούν ότι δεν πρόκειται για φωτογραφία, αλλά σημασία έχει το «μήνυμα» που φέρει…

Το ευχαριστώ των Τούρκων στην βοήθεια της Ελλάδας

Όπως σχολίαζαν Τούρκοι χρήστες στο Twitter, «αυτή η εικόνα δεν θα πρέπει να μην φύγει από τα μάτια μας, γιατί αν “έρθουμε ένα βράδυ στην Ελλάδα αύριο”, ίσως να θυμόμαστε και να ντρεπόμαστε». «Ευχαριστούμε, γείτονά μου, μακάρι ο Αλλάχ να δώσει να μην πολεμήσουν ξανά οι δύο λαοί» σχολιάζει ένας άλλος Τούρκος.

Πάντως, υπάρχουν και οι Τούρκοι πολίτες που λένε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τους Έλληνες, αλλά οι διαφορές των δύο χωρών παραμένουν, ενώ άλλοι επιμένουν να εστιάζουν στις συγκρούσεις του παρελθόντος.

«Έχει εξαπλωθεί η φήμη των Ελλήνων, λειτουργούν με πειθαρχία, ομαδικά εστιάζουν σε ένα σημείο, και αρχίζουν το έργο της διάσωσης, και πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Οι Τούρκοι έχουν συγκλονιστεί» σχολίασε μεταξύ άλλων ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.

Bu gözümüzün önünde duracak şekilde sabit kalmalı. Olur da yarın bir gece ansızın Yunanistan’a girersek daha rahat görelim belki hatırlayıp utanırız #deprem pic.twitter.com/qJTIOQEiee

— Ramazan Avinc (@ramazanavinc) February 9, 2023
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σταύρος Μπαλάσκας: «Ενδέχεται να δούμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου εκτός φυλακών»

Βόμβα στη δίκη Πισπιρίγκου: Η ιατροδικαστής «αθωώνει» την 34χρονη για το θάνατο της Τζωρτζίνας