Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης: Τώρα μπορούμε να ζητάμε φωνητικά τα έγγραφα και τις υπηρεσίες που θέλουμε

Τεχνητή νοημοσύνη στο Gov.gr: Πώς οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν φωνητικά τα έγγραφα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται το Gov.gr με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεγάλες αλλαγές και τονίζει ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα. Ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, έδωσε μια πρώτη «γεύση» για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη από το κράτος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι στο Gov.gr θα υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να ζητούν τις υπηρεσίες και τα έγγραφα που χρειάζονται με φωνητική εντολή. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να περιγράφουν ακόμα και αν δεν γνωρίζουν ακριβώς το όνομα του αιτούμενου έγγραφου ή της υπηρεσίας που χρειάζονται, και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα εξυπηρετούνται.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι το Gov.gr προσθέτει περίπου μία νέα υπηρεσία κάθε δύο ημέρες, με σκοπό να καθιστά ευκολότερη τη ζωή των πολιτών. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσπάθειας και ήδη δοκιμάζεται, με σκοπό σύντομα να είναι διαθέσιμη στους πολίτες.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ανοίγουν νέους ορίζοντες για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες. Η δυνατότητα να ζητούν φωνητικά τα έγγραφα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται, ακόμα και χωρίς να ξέρουν ακριβώς ποια είναι αυτά, θα καταστήσει την επικοινωνία των πολιτών με το κράτος πιο άμεση και εύκολη.

Πηγή: Newsbomb.gr

Παραμένει αμετάβλητο το επίδομα θέρμανσης για φέτος – Αμφίβολη η επιδότηση στην αντλία θερμότητας

Δράστης Συνελήφθη: Κλοπή από Πλημμυρισμένη Επιχείρηση στη Λάρισα κατά τη Διάρκεια της Κακοκαιρίας Daniel