Η Μέλπω Ζαρόκωστα κοντά στη νίκη ενάντια στον καρκίνο

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ευαίσθητος άνθρωπος, υπέφερε αρκετά σε ψυχολογικό επίπεδο. Η διάσημη ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου και μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν ανοίγοντας την καρδιά της. Σε μια συνέντευξη, ανάμεσα σε άλλα, ρωτήθηκε για τις αναμνήσεις της από τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και την προσωπική της μάχη με τον καρκίνο.

“Δεν θα χαρακτήριζα ιδιότροπο τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ήταν ευαίσθητος άνθρωπος, υπέφερε αρκετά σε ψυχολογικό επίπεδο. Λυπάμαι που έφυγε τόσο νωρίς και μας στέρησε από την πλούσια καλλιτεχνική του παρουσία”, δήλωσε η Μέλπω Ζαρόκωστα για τον αγαπημένο της συνάδελφο.

“Ήταν ένα σπάνιο θεατρικό φαινόμενο, του οφείλω πολλά. Όταν ήρθα από το εξωτερικό στα τέλη της δεκαετίας του ’50, με ‘άρπαξε’ κυριολεκτικά στην ομάδα του και με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα, ώστε να καθιερωθώ σιγά σιγά και στην Ελλάδα”, πρόσθεσε η ηθοποιός.

Έχετε ποτέ φτάσει κοντά στο θάνατο;

“Εκτός από τον καρκίνο, ίσως μια φορά όταν ήμουν μικρό κορίτσι και έπεσα από τον πρώτο όροφο στο σπίτι της γιαγιάς μου. Την γλίτωσα με θλάσεις και ένα κάταγμα στο χέρι”, απάντησε η Μέλπω Ζαρόκωστα χαρακτηριστικά.

“Μετά από περίπου 24 χρόνια από τη μαστεκτομή, έχω αφήσει πίσω τους τακτικούς ελέγχους. Νομίζω ότι είμαι κοντά στο να πω ότι κέρδισα τον καρκίνο. Χτύπα ξύλο, παρ’ όλα αυτά”, παραδέχτηκε η Μέλπω Ζαρόκωστα στο περιοδικό Λοιπόν.


Διαβάστε Ακόμη

Τέμπη: Η ανατριχιαστική ανακάλυψη του πατέρα του Δημήτρη – Κλειστά φέρετρα και οστά από 4 κοπέλες μετά από 8 μήνες

Η Συγκινητική Ιστορία της Ευρυδίκης Βαλαβάνη: Όταν Έκλεινε τα Παντζούρια και Έκλαιγε στο Σκοτάδι