Η πορεία του Δημήτρη Παπανικολάου με την αυτισμό της κόρης του: Μια διαδρομή που κράτησε πάνω από δέκα χρόνια

«Είχαμε βιώσει πολλές κακές συμπεριφορές για την Άρια, bullying, απορρίψεις από σχολεία», είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Στην εκπομπή «Ελένη» και την Κωνσταντίνα Δημοπούλου έδωσε συνέντευξη ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο γνωστός αθλητής μίλησε για το βιβλίο του με τίτλο «11:11 – Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι» στο οποίο περιγράφει την πορεία του στο μπάσκετ αλλά και το πώς άλλαξε η ζωή του με τη σύζυγό του όταν έμαθαν πως η κόρη τους Άρια, είναι στο φάσμα του αυτισμού.

«Είχαμε βιώσει πολλές κακές συμπεριφορές για την Άρια, bullying, απορρίψεις από σχολεία. Η αποδοχή θέλει χρόνο, εγώ έκανα πάνω από δέκα χρόνια να πω τη λέξη αυτισμός για την κόρη μου. Το σημαντικό δεν είναι να έχει κύπελλα αλλά να βοηθάς τους άλλους να πιάσουν το ταβάνι τους», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε στη συνέχεια: «Η κόρη μου με βοήθησε στο να μη ζω στον μικρόκοσμό μου, να ξεχωρίζω την ευτυχία από την επιτυχία που δε συμβαδίζουν πάντα. Νιώσαμε στα 15 της ότι ήταν η ώρα να της πούμε “Άρια είσαι στο φάσμα του αυτισμού”. Η Άρια μας είπε ότι “ήμουν σε ένα κλουβί και ελευθερώθηκα”».

Μιλώντας για τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει, ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε: «Υπήρχαν σχολικές κοινότητες που δε δεχόντουσαν την κόρη μας επειδή έλεγαν ότι δε θα αριστεύσει στο σχολείο. Το σχολείο είναι για να κάνει καλύτερους ανθρώπους. Δεν είναι απαραίτητα να τους κάνει όλους για τη NASA. Ο γιατρός που πηγαίναμε είπε στη γυναίκα μου ότι έχει και ο Δημήτρης στοιχεία Άσπεργκερ. Δε με άφηνε η γυναίκα μου να πω για τον αυτισμό της κόρης μας και είπα για μένα».Όπως λέει, του έκαναν την τιμή ο Νίκος Γκάλης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και μπήκαν πρεσβευτές στην Ακαδημία Uniquall όπου έχουν 60 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

«Μετά πήρε θάρρος και η γυναίκα μου και η κόρη μου και ήρθαν το ίδιο βράδυ και είπε ‘μπαμπά, πες και για μένα», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Η Φαίη Σκορδά μιλά για τις εκπομπές που έκαναν αναπαραγωγή: Η αλήθεια για την Ιωάννα Τούνη

Η οργή της Σούπερ Κίκης εναντίον του Μαυρίκιου Μαυρικίου και των πρωινών εκπομπών: Αποκαλεί τους συναδέλφους της ‘σκουπίδια, κάδους και εμετούς’