Η σημασία των γυναικών στις κοινωνικές ανισότητες: Μια ανάλυση από την Ελεονώρα Μελέτη

Η Νέα Δημοκρατία ψηφίζω από το 1996 που ενηλικιώθηκα. Δεν με ένοιαζε, ούτε να το κρύψω, ούτε να το φωνάξω.

Η Ελεονώρα Μελέτη υποδέχθηκε στο πλατό της σημερινής (17/5) εκπομπής η Τατιάνα Στεφανίδου. Η διάσημη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για την υποψηφιότητά της ως Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, τους στόχους που έχει θέσει μέσα από την πολιτική της δράση, καθώς και στον «πόλεμο» που αντιμετωπίζει για αυτή της την απόφαση.

«Αυτό που εγώ είχα καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, που είναι πλέον 24 χρόνια στην πρώτη γραμμή, είναι να μην έχει κανείς καταλάβει τι ψηφίζω. Ότι αυτό που ψήφιζα (Νέα Δημοκρατία) το ψήφιζα από το 1996, που ουσιαστικά ενηλικιώθηκα. Δεν με ένοιαζε, ούτε να το κρύψω, ούτε να το φωνάξω», ανέφερε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη στην Τατιάνα Στεφανίδου.

«Προσωπικά θέλω να βρίσκω πράγματα που με ενώνουν με τους ανθρώπους και όχι που με διαχωρίζουν. Και σαν θεατής όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω συμπαθήσει ή αντιπαθήσει κάποιον επειδή μπορεί να μη συμφωνούμε σε κάτι. Και πιστεύω ότι αυτό είναι το υγιές. Γι’ αυτό υπάρχει η δημοκρατία και οι πολιτικές παρατάξεις», υπογράμμισε η δημοσιογράφος.

«Το να φοβάσαι, όμως, να πεις ελεύθερα τι ψηφίζεις ή ποια ομάδα ακολουθείς, είναι και αυτό μία μορφή βίας. Γιατί να φοβάσαι, δηλαδή, να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεσαι ελεύθερα; Ποτέ δεν έχω τσακωθεί με κάποιον επειδή διαφωνούμε στις απόψεις. Ποτέ δεν έχω διακόψει την σχέση μου με κάποιον εξαιτίας αυτού», εξομολογήθηκε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Η ατζέντα που μου παρουσιάστηκε υπήρξε ο κύριος λόγος που δέχτηκα αυτή την υποψηφιότητα. Η ατζέντα αυτή είναι αποκλειστικά κοινωνική, αφορά θέματα που έχουν ως βάση τον άνθρωπο. Και δεν θέλω να εστιάζω μόνο στις γυναίκες, διότι υπάρχουν και άλλες ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται βοήθεια.

Οι γυναίκες είναι οι πρωταγωνίστριες των κοινωνικών ανισοτήτων. Νομικά θεωρούμαστε ίσοι, αλλά κοινωνικά είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους υπάρχει βαθιά κοινωνική ανισότητα και εδώ βλέπω ότι η Ευρώπη χρειάζεται βελτίωση», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνομιλίας η Ελεονώρα Μελέτη.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αποκαλύπτει την εμπειρία του στην ταινία του Κόπολα

Η Ιλένια Ουίλιαμς αποκαλύπτει: “Διέγραψα εκείνη την περίοδο της ζωής μου”