Η σωτήρια βοήθεια που τον έσωσε: “Αναστήθηκε” 52χρονος πατέρας που κατέρρευσε στην εκκλησία λίγο πριν το “Χριστός Ανέστη”

Το βράδυ της Ανάστασης, ένας 52χρονος έπαθε ανακοπή, λίγο πριν την Ανάσταση και σώθηκε με την εθελοντική διάσωση, κάνοντας χρήση απινιδωτή.

Όπως ανέφερε το europost, μισή ώρα πριν την Ανάσταση, εκπαιδευμένοι διασώστες –μεταξύ των οποίων και ο ιερέας του χωριού– επανέφεραν στη ζωή με ΚΑΡΠΑ και τρεις απινιδώσεις τον 52χρονο, ο οποίος κατέρρευσε στην είσοδο της εκκλησίας.

Η σωτήρια επέμβαση του 52χρονου

Ο 52χρονος πατέρας, Παύλος Φ., από την Τριάδα Σερρών, είναι το 29ο θύμα που επανήλθε στη ζωή από εθελοντές διασώστες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από την οργάνωση “Kids Save Lives”, που παρέχει δωρεάν εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη ζωής.

Ο Παναγιώτης Τσακαλίδης, που μετέφερε μέσα σε λίγα λεπτά τον απινιδωτή από το διπλανό χωριό “Χείμαρρος” και κατάφερε να επαναφέρει την αναπνοή του 52χρονου, περιγράφει στο iatronet.gr τα δραματικά λεπτά της νύχτας του Μεγάλου Σαββάτου, λίγο πριν το “Χριστός Ανέστη”, όταν ο ίδιος και τρεις συγχωριανοί έγιναν οι φύλακες άγγελοι του πατέρα τριών κοριτσιών.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως το συμβάν έγινε η αφορμή για μια πρωτοφανή ευαισθητοποίηση των κατοίκων στο χωριό του 52χρονου, καθώς μέσα σε δύο μέρες συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά του δικού τους απινιδωτή, καθώς, επίσης, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι συμμετοχές σε σεμινάριο εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών.

Σοκ στη Λαμία: Αυτοκτόνησε 56χρονος γυμναστής σχολείου – Ήταν πατέρας δύο παιδιών

Τραγικό τέλος για την 32χρονη μητέρα τριών παιδιών που είχε εξαφανιστεί-Βρέθηκε άγρια δολοφονημένη