Η τρομακτική εμπειρία της Ελένης Γερασιμίδου: Όταν έφυγε από μια επικίνδυνη κατάσταση

“Το αντιμετώπισα, σηκώθηκα και έφυγα. Αν ήταν κλειδωμένη η πόρτα, δεν ξέρω τι θα γινόταν” δηλώνει η Ελένη Γερασιμίδου.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Γερασιμίδου στην εφημερίδα Αυγή ακι τον δημοσιογράφο Χρήστο Τζίφα με αφορμή την καλλιτεχνική της στέγη, το Από Κοινού θέατρο. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η αγαπημένη μας ηθοποιός αποκάλυψε την φορά που αισθάνθηκε κίνδυνο ενώπιων σκηνοθέτη ενώ σχολίασε και όσα άφησε πίσω το κίνημα metoo.

Κακές στιγμές;

Όχι, δεν είχα. Όμως ας το πω. Όταν ακόμα σπούδαζα, είχε πεθάνει ο δάσκαλός μου και είχα έρθει μια χρονιά εδώ. Μια φίλη μου είπε να πάω στο γραφείο ενός σκηνοθέτη. Δεν ζει πια. Και να ζούσε, πάλι δεν θα έλεγα το όνομά του. Έδωσα το τελευταίο μου εικοσάρικο στο ταξί για να πάω κάπου στην Ευελπίδων από τη Νέα Σμύρνη όπου έμενα. Πήγα στον χώρο του. Κάποια στιγμή ο άνθρωπος αυτός σηκώθηκε από το γραφείο του και ήρθε προς τη μεριά μου. Έκανε ένα λεκτικό φλερτ, όχι κακό, αλλά μετά είχε έναν αέρα. Έκανε ταινίες τότε. Δεν υπάρχει πια και δυστυχώς μετά έγινε και φίλος με τα αδέρφια μου και μου έστελνε χαιρετίσματα.

Μόλις είδα ότι κάτι γίνεται και ερχόταν προς το μέρος μου, ευτυχώς η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη, έφυγα. Και πέρασα μέσα από το Πεδίον του Άρεως -που δεν είχα ιδέα τι συμβαίνει εκεί- με τα πόδια. Έφτασα στη Νέα Σμύρνη με τα πόδια χωρίς να σκεφτώ κανέναν κίνδυνο. Το αντιμετώπισα. Σηκώθηκα και έφυγα. Αν ήταν κλειδωμένη η πόρτα, δεν ξέρω τι θα γινόταν. Ξέρω ότι όλες οι κοπέλες έχουν υποστεί τέτοιες παρενοχλήσεις.

Το κίνημα MeToo άφησε κάτι πίσω;

Δεν ξέρω. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος υπέρ των ελευθεριών και υπέρ της αυτοδιάθεσης. Το ξέρουν όλοι. Είναι λίγο απογοητευτικό να πηγαίνεις σε μια γενική συνέλευση του σωματείου και επειδή κάποια στιγμή το θέμα ήταν μόνο αυτό ζήτησα τον λόγο για να ασχοληθούμε και με άλλα που μας καίνε. Παρεξηγήθηκε. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα. Πετάχτηκαν κάτι κοπέλες από μακριά και φώναζαν κάτι εναντίον μου. Ότι εγώ είμαι εναντίον του MeToo. Κατ’ αρχάς δεν μου αρέσει ο όρος γιατί είναι αμερικανιά, και τις αμερικανιές δεν τις γουστάρω.

Ποτέ δεν θα ήμουν εναντίον μια τέτοιας κίνησης. Απλώς ξεχάστηκαν όλα τα άλλα. Ήταν ασέβεια. Δεν θέλω να με σέβονται. Αλλά ήταν ασέβεια διότι έχω υπάρξει αντιπρόεδρος, γραμματέας και πρόεδρος του ιστορικού σωματείου μας και πριν προλάβω να πω λέξη θεώρησαν ότι εγώ είμαι εναντίον αυτής της κατάστασης.

Πηγή εικόνας: NDP Photo

Η Ματίνα Νικολάου μιλάει για την ανάγκη της για ψυχική ξεκούραση

Η απομόνωση μεταξύ Ελευθερίας Ελευθερίου και Μάριου Πρίαμου: Το μήνυμα για τις γυναίκες