Καταπέλτης για Φιλιππίδη: 12 χρόνια πρότεινε η εισαγγελέας – Τι απάντησε για τα ελαφρυντικά

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αθώος βγήκε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Όπως αναφέρθηκε, η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Στέλλα Στόγια, απέρριψε τα δύο ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Αν η πρότασή της υιοθετηθεί από το δικαστήριο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς την ποινή η οποία θα επιβληθεί στον καταδικασθέντα για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιό.

Δίκη Φιλιππίδη: Η επιχειρηματολογία

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε μεταξύ άλλων στην αγόρευση της: Για την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη: Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη μετά την τέλεση της πράξης που φανερώνει τη αναγνώριση του προηγούμενου λάθους. Αξιώνει μεταστροφή του κατηγορούμενου, δεν αρκεί η μη τέλεση αξιόποινων πράξεων αλλά απαιτούνται συγκεκριμένα θετικά χαρακτηριστικά. Ο νομοθέτης δεν αξιώνει παθητική στάση του δράστη, αλλά θετική συμπεριφορά από την πλευρά του. Απαιτείται αλλαγή του τρόπου ζωής, ώστε να καθίσταται σαφές ότι αφίσταται από το προηγούμενο παρελθόν του.

Δεν αρκεί η επίκληση καλής οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής αλλά να επικαλείται συγκεκριμένα θετικά πραγματικά περιστατικά που να προκύπτει σαφή μεταστροφή του χαρακτήρα του. Αναφέρθηκε αορίστως ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του και ότι ήταν άνθρωπος της τέχνης. Επικαλείται περιστατικά συνήθους συμπεριφοράς και όχι θετικής μεταστροφής.

Πρέπει σαφώς να αποτινάξει το παρελθόν του που δεν προκύπτει από τον τρόπο ζωής του. Προτείνω να απορριφθεί το ελαφρυντικό.

Σασμός spoiler: Η Τζένη, για να εκβιάσει τον Νικηφόρο ακόμη περισσότερο, σκηνοθετεί μια έκτρωση

Μαίρη Συνατσάκη: «Α ρε φασόλι άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα»-Η συγκινητική φωτογραφία με την κόρη της αγκαλιά!