Κώστας Μπακογιάννης για κακοκαιρία ”Barbara”: “Πρώτη μας έγνοια οι άστεγοι, οι ηλικιωμένοι, οι μοναχικοί”

Για την κακοκαιρία που έρχεται να πλήξει την χώρα, μίλησε στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Αθηναίων, για την παροχή  βοήθειας στους ευάλωτους συμπολίτες μας εντείνεται στη διάρκεια της κακοκαιρίας και υπενθύμισε ότι ο δήμος διαθέτει τον τετραψήφιο αριθμό 1595, στον οποίο μπορούν να καλούν οι πολίτες για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Kώστας Μπακογιάννης: Η ενημέρωση για την κακοκαιρία

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η μεγαλύτερή μας έγνοια είναι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, οι άστεγοι και οι μοναχικοί άνθρωποι, κυρίως οι ηλικιωμένοι. Θερμή παράκληση, όσοι χρειαστείτε κάτι, διότι δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες 48 ώρες, καλέστε στο 1595 και ένας άνθρωπος του δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται εκεί.

Το θέμα είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Και εκεί είναι που όλη η ομάδα μας, δίνει το μεγαλύτερο βάρος. Να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους”.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, με τηλεκπαίδευση το μάθημα στα σχολεία που δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε, επίσης, από τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με τα οχήματά τους να κάνουν οπωσδήποτε χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την ασφάλειά τους.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων: “Θα γελάσουν όσοι μας βλέπουν τώρα, οι παλιοί μου φίλοι από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και η Αθήνα έχει τα ορεινά της. Έχουμε το Πολύγωνο, την ‘Ανω Κυψέλη. Για εμάς σημασία δεν έχει μόνο το κέντρο, έχουν και οι γειτονιές. Να έχουμε ανοιχτούς τους δρόμους, να είναι η καθαριότητα παντού, να είναι το πράσινο παντού, να είναι ο ηλεκτροφωτισμός παντού”

Ο δήμος Αθηναίων, εκτός από τον δικό του σχεδιασμό βρίσκεται σε στενή συνεργασία και σε “ανοιχτή γραμμή” με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια Αττικής, Ελληνική Αστυνομία, Τροχαία και Πυροσβεστική.

What do you think?

-1 Points
Upvote Downvote

Survivor Spoiler 5-2: Αυτοί κερδίζουν σήμερα την 1η ασυλία

Μαύρο Ρόδο spoiler: Επεισόδιο 56, 57, 58, 59, 60, 61