«Μια τιμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ»: Ο Νίκος Γκάλης επίτιμος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ στο ΑΠΘ – Η συγκίνηση του «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή μέρα για τον Νίκο Γκάλη, καθώς τιμήθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η προσφορά του Νίκου Γκάλη δεν περιορίζεται στο αθλητικό επίπεδο αλλά επεκτείνεται στο κοινωνικό και πολιτιστικό κομμάτι λόγω της επιδραστικότητάς του στην κοινωνία και της επιρροής που άσκησε σε διαφορετικές γενεές για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Η μεγάλη προσφορά του στην Ελληνική κοινωνία και στον αθλητισμό

Η τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2/5 στην αίθουσα τελετών του Αριστότελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος εξήγησε στο περιθώριο της τελετής: «Όπως γνωρίζετε, με έχουν τιμήσει πολλές φορές. Επειδή όμως μεγάλωσα και σπούδασα στην Αμερική, δεν είχα την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο… Γι’ αυτό, λοιπόν είναι μια ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Μια τιμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ… Είναι κάτι διαφορετικό. Με ξέρετε πως είμαι, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου.

Θέλω να πιστεύω ότι έχω δώσει το καλό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Και για τον κόσμο γενικά, το πώς να λειτουργεί σαν σωστός επαγγελματίας. Θέλω να με θυμούνται τα παιδιά σαν έναν σκληρός εργάτη που έκανε σωστά τη δουλειά του στο παρκέ. Η πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη. Δεν την αφήνω τη Θεσσαλονίκη, δεν πάω πουθενά! Ανδρώθηκα εδώ, μεγαλούργησα εδώ, όλη η ζωή μου ήταν εδώ. Την αγαπώ αυτή την πόλη και δεν θα την αφήσω ποτέ».

Ο Νίκος Γκάλης καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του. Στην είσοδο τελετών του ΑΠΘ βρίσκονται μεταξύ άλλων οι κ.κ. Τζιτζικώστας, Ζέρβας, Λιόλιος, Ζεϊμπέκης, Πατουλίδου καθώς και η σύζυγος με την κόρη του Γκάλη.

Αυτός είναι: Παίκτης του MasterChef ο 26χρονος που έβαζε το πίτμπουλ του να σκοτώνει γάτες σε Βύρωνα και Καισαριανή

«Τα παιδιά δεν είναι ποτέ ατύχημα, είναι ευλογία»