Μητέρα έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο μωρό αλμπίνο παρόλο που οι γιατροί της έλεγαν ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί

Μια γυναίκα που οι γιατροί της είπαν ότι ήταν στείρα, γέννησε ένα πανέμορφο μωρό αλμπίνο.

Η 22χρονη Shannon Conarty από το Harrogate του North Yorkshire, είχε 10% πιθανότητες να συλλάβει φυσικά μετά τη διάγνωσή της με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Η πάθηση αυτή επηρεάζει περίπου το δέκα τοις εκατό των γυναικών και έκανε την κ. Conarty να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μετά από τρία χρόνια προσπαθειών και αποτυχιών, κατάφερε να μείνει έγκυος στο παιδί του συντρόφου της, του 30χρονου Tom Kane.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Shannon γέννησε ένα υγιές  κοpιτσάκι με αλμπινισμό, την Ava Kane, η οποία είναι τώρα τεσσάρων μηνών.

Ο αλμπινισμός εκτιμάται ότι επηρεάζει έναν στους 17.000 ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

“Ήταν πάντα το όνειρό μου να γίνω μαμά,” είπε η κ. Conarty. Μητέρα έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο μωρό αλμπίνο παρόλο που οι γιατροί της έλεγαν ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί - Εικόνα 3

“Η Αva είναι σαν ένα μικρό θαύμα!”

Τον Ιούλιο του 2011, σε ηλικία 15 ετών, η κ. Conarty διαγνώστηκε με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μία κατάσταση που προκαλείται από ανισορροπία ορμονών.

“Δεν είχα σταθερό βάρος και οι κύστεις των ωοθηκών μου προκαλούσαν πολύ πόνο.”

Μητέρα έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο μωρό αλμπίνο παρόλο που οι γιατροί της έλεγαν ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί - Εικόνα 4

“Εκείνη την εποχή, οι γιατροί αποκάλυψαν ότι είχα 10% πιθανότητες να συλλάβω παιδιά φυσικά καθώς οι σάλπιγγες μου καλύπτονταν από κύστεις.”

“Ήμουν ακόμα στο γυμνάσιο την εποχή εκείνη, γι’ αυτό δεν έδωσα πολλή σημασία,” είπε η κ. Conarty.

Αλλά δύο χρόνια αργότερα, όταν η κ. Conarty ήταν 17 ετών, γνώρισε τον κ. Kane μέσω κοινών φίλων.

“Ερωτευτήκαμε αμέσως και του είπα από την αρχή πως ήταν σχεδόν αδύνατον να συλλάβω παιδιά με φυσικό τρόπο.”

Μητέρα έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο μωρό αλμπίνο παρόλο που οι γιατροί της έλεγαν ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί - Εικόνα 5

“Όταν ήμουν 18 ετών, αρχίσαμε να προσπαθούμε να συλλάβουμε μωρό, αλλά κάθε μήνα όταν μου ερχόταν περίοδος ένιωθα χάλια. Και η σκέψη ότι δεν θα αποκτούσα ποτέ παιδιά με έκανε να πέφτω σε κατάθλιψη.”

“Αποφασίσαμε, επίσης, να κάνουμε εξωσωματική γονιμοποίηση αν δεν είχα συλλάβει μέχρι τα 25 μου.”

Αλλά σαν θαύμα, τρία χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2018, η κ. Conarty ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος.

“Ο Tom κι εγώ ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Η εγκυμοσύνη μου κύλησε ομαλά χωρίς επιπλοκές, αν και ο γιατρός μου έκανε περισσότερα υπερηχογραφήματα για να με παρακολουθεί.”

“Όταν γεννήθηκε η Ava, παρατήρησα ότι είχε κόκκινα μάτια και λευκά μαλλιά, αλλά δεν με ένοιαζε.”

Η Ava διαγνώστηκε με αλμπινισμό, μία κατάσταση η οποία επηρεάζει την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής που είναι υπεύθυνη για το χρώμα στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια.

Η κατάσταση μπορεί επίσης να επηρεάσει την όραση καθώς η μελανίνη εμπλέκεται στην ανάπτυξη του αμφιβληστροειδούς, της λεπτής μεμβράνης που υπάρχει στο πίσω μέρος του ματιού. Μητέρα έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο μωρό αλμπίνο παρόλο που οι γιατροί της έλεγαν ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί - Εικόνα 6

“Δεν το πιστεύαμε όταν μας είπαν οι γιατροί ότι είναι γονιδιακό και πως η μικρή το κληρονόμησε από έναν από τους δύο μας,” είπε η κ. Conarty.

“Ο Tom κι εγώ κάναμε γενετικές εξετάσεις για να δούμε ποιος από εμάς φέρει το γονίδιο.”

“Η Ava θα έχει πάντα λευκά μαλλιά και κόκκινα μάτια. Ο αλμπινισμός της την καθιστά πιο ευαίσθητη στο φως του ήλιου και ίσως επηρεάσει την όρασή της, αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε όταν μεγαλώσει.”

Το ασυνήθιστο χρώμα των ματιών της μαγνητίζει τα βλέμματα όλων.

“Κάθε φορά που φεύγουμε από το σπίτι, οι άνθρωποι σχολιάζουν πόσο όμορφη είναι. Όμως, παρά τα όμορφα σχόλια θαυμασμού, ανησυχώ για αυτήν καθώς θα μεγαλώνει.”

“Λόγω των προβλημάτων της, δεν θα μπορέσει να οδηγήσει και ανησυχώ για το μπούλινγκ που θα δεχθεί στο σχολείο.”

“Αλλά ο Tom κι εγώ θα τη μάθουμε να αγαπάει τον εαυτό της όπως είναι. Αυτή είναι το μικρό μας θαύμα!”

Ελένη Ψυχούλη: «Έχασα δέκα χρόνια από τη ζωή μου όταν άνοιξε την πόρτα και άρχισε να έρχεται στις 3 και στις 4»

Τζένιφερ Λοπεζ: Το φόρεμα που το 2000 άλλαξε το Google Search