Μητσοτάκης: Απαγόρευση μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων και συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Αναφορικά με την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ, ανακοινώθηκαν ορισμένα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την επιβολή προστίμου σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά. Επίσης, ανακοινώθηκε η κατάργηση των μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων και η υποχρεωτική σύνδεση 350.000 ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι την άνοιξη. Επιπλέον, αναφέρθηκε η επιβολή ΦΠΑ και των τελών στη βραχυχρόνια μίσθωση (RBNB) και η στήριξη του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης τη σημασία της προστασίας των δανειοληπτών και της ενημέρωσης από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς και της δεοντολογίας στον τομέα αυτό. Η ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε με την αναφορά στη στήριξη της υπηρεσίας IRIS.

Αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στην ενίσχυση της οικονομίας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη ορθολογισμού στην αγορά και τη δικαιοσύνη στην κοινωνία. Οι ανακοινώσεις αυτές αναμένεται να έχουν επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας.

Απίθανος λόγος: Δεν κατάφερε να μείνει έγκυος – Τι συνέβη;

Καλομοίρα: “Η αποκάλυψη της πραγματικής μου ομορφιάς από κοντά”