Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Η σκοτεινή πλευρά του γνωστού μάγου αποκαλύπτεται από 16 γυναίκες

Οι καταγγελίες από τουλάχιστο 16 γυναίκες έχουν προκαλέσει σάλο, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον γνωστό μάγο, David Copperfield.

Σύμφωνα με έρευνα της Guardian, οι κατηγορίες κατά του David Copperfield για σεξουαλική κακοποίηση έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Ο ίδιος υποσχόταν ότι θα βοηθήσει τις γυναίκες με την καριέρα τους στο μόντελινγκ ή το θέαμα και επιχείρησε να διατηρήσει επαφή μαζί τους, καθώς και με τους γονείς τους.

Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους, στις οποίες δεν σκόπευαν να συναινέσουν, όπως ανέφεραν οι ίδιες.

Άλλες γυναίκες υποστήριξαν ότι ο γνωστός μάγος ήρθε σε σωματική επαφή μαζί τους κατά τη διάρκεια εμφανίσεων και τις ανάγκασε να τον ακουμπήσουν σε διάφορα μέρη, παρά τη θέλησή τους.

Οι καταγγελίες εκτείνονται σε τέσσερις δεκαετίες – από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες που κατήγγειλαν τον μάγο, λένε ότι ήταν κάτω των 18 ετών την εποχή των περιστατικών, ενώ κάποιες αναφέρουν ότι ήταν 15 ετών.

Μία από τις 16 γυναίκες, η Brittany Lewis, είχε μιλήσει δημόσια το 2018 για το πώς την είχε ναρκώσει και της είχε επιτεθεί σεξουαλικά το 1988 όταν ήταν 17χρονο μοντέλο. Άλλη μία από τις γυναίκες που μίλησαν στην Guardian είπε ότι, έπειτα από ένα ποτό που ήπιαν το 1993, νάρκωσε την ίδια και μια φίλη της και έκανε σεξ μαζί τους χωρίς να έχουν συναινέσει.

Ερωτηθείς για όλους τους ισχυρισμούς, οι δικηγόροι του David Copperfield αρνήθηκαν όλους τους ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά και άσεμνες πράξεις. Οι υπερασπιστές του Copperfield είπαν ότι: «Ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με κάποιον ανήλικο».

Μία καταγγέλλουσα με το ψευδώνυμο Carla, είπε στην Guardian ότι γνώρισε τον μάγο όταν ήταν 15 ετών, σε ένα show το 1991. Άρχισε να τηλεφωνεί αργά τη νύχτα, να της στέλνει δώρα και εισιτήρια για τα shows του, και η ίδια λέει ότι ήταν θύμα grooming από αυτόν. Μόλις έγινε 18 έκαναν συναινετικό σεξ – ήταν η πρώτη φορά για την Carla. Οι δικηγόροι δεν αμφισβητούν τη σχέση, λένε ότι διήρκεσε τέσσερα χρόνια χωρίς τίποτα ανάρμοστο ή ύποπτο grooming.

Οι δικηγόροι του Copperfield είπαν ότι ο David Copperfield ήταν σημαντικός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών ακόμα και πριν την άνοδο του κινήματος #MeToo, του παγκόσμιου απολογισμού που ενθάρρυνε τις γυναίκες να μιλήσουν για ισχυρισμούς σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο και την καθημερινή ζωή.

Το όνομα του γνωστού μάγου σχετίστηκε με την υπόθεση του εκατομμυριούχου παιδόφιλου Jeffrey Epstein, που αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019. Μία από τις γυναίκες-θύματα του Epstein κατέθεσε ενόρκως ότι ο Copperfield τη ρώτησε «αν γνώριζε ότι κορίτσια πληρώνονται για να βρουν άλλα κορίτσια για τον Epstein». Ο Copperfield δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα σχετικό με αυτή την υπόθεση.

Μια διαφορετική συνταγή για πατάτες φούρνου που θα σας ξετρελάνει

Τα δύσκολα χρόνια του Νίκου Πολυδερόπουλου: Η αποκάλυψη για τη χρεοκοπία