Ντράπηκε και η ντροπή: Στέλνουν βρώμικα και σκισμένα ρούχα, τακούνια, κορσέδες και μακιγιάζ στους σεισμόπληκτους

Οι εθελοντές έχουν έρθει στα όρια τους με κάποιες δωρεές που δείχνουν την γαϊδουριά ορισμένων ανθρώπων. Βρώμικα ρούχα, γόβες και ψεύτικες βλεφαρίδες είναι ορισμένα από τα πράγματα που στάλθηκα στους πληγέντες των σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας.

Ειδικότερα, σε πολλές πόλεις της Τουρκίας έχουν δημιουργηθεί σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να πάνε και να αφήσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και ενώ αρκετοί πληγέντες είναι ακόμα στον δρόμο, υπάρχει άμεση ανάγκη για φαγητό, προϊόντα υγιεινής και ζεστά ρούχα.

Σεισμός Τουρκία: Βρώμικα ρούχα, γόβες και ψεύτικες βλεφαρίδες 

Σύμφωνα με την τουρκική Milliyet, ενώ στην αρχή δινόταν προτεραιότητα μόνο στα καινούργια και αχρησιμοποίητα προϊόντα και ρούχα, εξαιτίας του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, άρχισαν να γίνονται δεκτά και μεταχειρισμένα αλλά καθαρά ρούχα και παπούτσια.

Εθελοντές βρίσκονται σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης και παραλαμβάνουν μεταχειρισμένα ρούχα, τα οποία στη συνέχεια φορτώνονται σε φορτηγά για να μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.

Όμως πολλά από τα ρούχα που βρίσκουν οι εθελοντές στα πακέτα βοήθειας τούς έχουν εξοργίσει.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που έχουν βρει είναι πέδιλα, βραδινά φορέματα, κορσέδες, καλοκαιρινά ρούχα και ψηλοτάκουνες γόβες.

Η εθελόντρια Azra Ceren Çapak τόνισε: «Στέλνονται βρώμικα μπουρνούζια, βρώμικες κάλτσες, ψηλοτάκουνα, ψεύτικες βλεφαρίδες. Φυσικά και τα πετάμε. Όταν ανοίγουμε μερικές σακούλες απλώνεται η μυρωδιά. Υπάρχουν κάποιοι που στέλνουν προϊόντα χωρίς να τα πλύνουν, ενώ στέλνουν και σκισμένα ρούχα. Αυτό είναι απίστευτο».

Σεισμός Τουρκία: Δείτε φωτογραφίες

        

Ελένη Φουρέιρα: Γέννησε η τραγουδίστρια – Παρών στον τοκετό ο Αλμπέρτο Μποτία

Ανέκδοτο: Πήγε ένας βλάχος από το χωριό στην ξελογιάστρα Αθήνα …!Επικό γέλιο