«Ο εγκέλαδoς αναμένεται να χτυπήσει σύντομα»: Τρoμάζει η νέα πρóβλεψη του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Αίσθηση και φόβο προκάλεσε η αινιγματική ανάρτηση που έκανε ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, με τον ίδιο στη συνέχεια να εξηγεί ότι η χώρα μας αναμένεται να ζήσει μεγάλο σεισμό.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλoς έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο γίγαντας Εγκέλαδος επιμένει στη σεισμική άπνοια. Τι να σκαρώνει; ΥΓ. Αν και ο θεός των σεισμών στην αρχαιότητα ήταν ο Ποσειδώνας, ο μέγας και κραταιός κοσμοσείστης (Όμηρος)».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσή του αυτή προκάλεσε ερωτηματικά, με τον ίδιο να εξηγεί μιλώντας στο enikos.gr: «Για περισσότερα από δύο χρόνια δεν έχει γίνει ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ και άνω στην Ελλάδα. Την στιγμή που στη χώρα μας κατά μέσο όρο γίνεται τουλάχιστον ένας σεισμός μεγέθους τουλάχιστον 6 Ρίχτερ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου αιώνα» ανέφερε και αναφέρθηκε στον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο πριν τρία χρόνια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του

«Επεξηγηματικά, την διετία 2019-2021 έγιναν 6 μεγάλοι σεισμοί στην χώρα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σάμου το 2020 με Ρίχτερ. Μάλιστα, εκείνη τη διετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας» ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι σύντομα αναμένεται να ζήσουμε ξανά μεγάλους σεισμούς στην Ελλάδα:

«Επομένως, όταν έχουμε υπέρβαση των δύο ετών έρχεται το φαινόμενο που ονομάζω ‘σεισμική άπνοια’. Έτσι, στην διετία που διανύουμε υπάρχει αυτή η ‘άπνοια’, επειδή στην προηγούμενη το φαινόμενο γνώρισε έξαρση. Ωστόσο, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ και αναμένεται να έχουμε ισχυρούς σεισμούς στη χώρα» κατέληξε.

Πηγή:

fanpage

Παγκόσμια αποκλειστικότητα Ευαγγελάτου: Βρέθηκε ακάλεστος στον γάμο του Κασσελάκη

Βάρδα: Θρίλερ με τη δολοφονία επιχειρηματία – «Τον έφεραν στο δάσος και τον έκ@ψ.αν» – Η γυναίκα-μυστήριο