Ο επικήδειος του γιου του Κωνσταντίνου: «Μεγαλειότατε, βασιλιά, πατέρα μου, Ολυμπιονίκη»

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Παύλου

Συγκίνησε ο Παύλος Γκλύξμπουργκ με τον επικήδειο για τον πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

«Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, Ολυμπιονίκη, είναι μια δύσκολη ημέρα για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια, και για όλους που ήρθαν να σε αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να ήταν μαζί σου», ήταν η εκκίνηση του επικηδείου που εκφώνησε ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος Γκλύξμπουργκ, μετά την ολοκλήρωση του εξόδιου ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών.

«Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου βασιλέα Παύλο και παππού μου. Τήρησες πάντα την παρακαταθήκη του όταν ανέλαβες την ευθύνη του θρόνου. Σου είπε “αφιέρωσον τη ζωή σου εις την ευτυχίαν της πατρίδος σου, ουδεμία αξιότερη αποστολή, εκτιμού πάντοτε ότι πρωτιμότερο είναι να υποφέρει ο βασιλέας αντί για τον λαό», συνέχισε, ενώ πρόσθεσε πως «δόξασες τη χώρα με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο αγώνας ήταν ένας σκληρός αγώνας που έδωσες με το νου και το σώμα μέχρι την τελική νίκη με το αείμνηστο πλήρωμα».

Ο επικήδειος του γιου του Κωνσταντίνου: «Μεγαλειότατε, βασιλιά, πατέρα μου, Ολυμπιονίκη»

«Ήταν μια σκληρή εποχή όταν ανέβηκες στον Θρόνο. Και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Η προσπάθειά σου απέτυχε αλλά δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις αφορμή για μια νέα αιματοχυσία. Δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού», σχολίασε και συνέχισε λέγοντας πως «η οικογένεια ήταν το παν για σένα και τη μητέρα μας. Δημιουργήσατε μια οικογένεια που την ενώνει η αγάπη και το καθήκον προς την Πατρίδα».

«Ο Θεός έφερε να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα. Όπως μας δίδαξες πατέρα εμείς τα παιδιά σου και τα εγγόνια προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και την Ελλάδα» είπε και τόνισε «Ισχύς μου η αγάπη του λαού ήταν και θα είναι για πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας. Για κάθε Έλληνα και κάθε οικογένεια η ισχύς είναι η αγάπη του κάθε Έλληνα για αυτήν».

«Καλό ταξίδι» είπε με δάκρυα στα μάτια, ενώ στη συνέχεια εκφώνησε την ομιλία του και στα αγγλικά.

Δείτε εδώ τον επικήδειο του Παύλου στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

ΚΗΔΕΙΑ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΑΥΛΟΣ ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΗΔΕΙΑ

«Μαμά, είμαι άσχημη»: Πως μία μητέρα έπεισε την 6χρονη κόρη της με όγκο στο πρόσωπο ότι είναι πανέμορφη

Σοφία Φυρού: Προκαλεί ζημιά στον καύσωνα… και όχι μόνο