Ούτε οι μετεωρολόγοι δεν μπορούν να πουν τι έρχεται: «Κόλαση» επί γης η Ελλάδα με τις θερμοκρασίες που θα ζήσουμε

Οι μετεωρολόγοι μίλησαν για τον καύσωνα που θα μας απασχολήσει την ερχόμενη Τρίτη και θα κορυφωθεί την Τετάρτη.

Αν και είμαστε ακόμα στις αρχές Ιουλίου, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για κύμα καύσωνα. Δυστυχώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πιο αισθητές από ποτέ.

Καύσωνας: Δυσοίωνες οι μετεωρολογικές προβλέψεις
Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος χθες και ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο, με τους πολίτες να αναζητούν μια ανάσα δροσιάς μέσα στο «καμίνι» της πόλης. Άλλοι φορώντας κάπελα, άλλοι με ομπρέλες και βεντάλιες στα χέρια και όλοι με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι.

Σήμερα η ζέστη είναι σαφώς ηπιότερη συγκριτικά με τη χθεσινή μέρα, ωστόσο και πάλι οι θερμοκρασίες είναι υψηλές για την εποχή.

Η υψηλότερη θερμοκρασία χθες καταγράφηκε στη Σύμη και την Λίνδο, εκεί όπου ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου. Και δυστυχώς τα θερμότερα είναι μπροστά μας.

Ωστόσο, δραματική αναμένεται η κατάσταση για τον καιρό σε όλη την επικράτεια την ερχόμενη εβδομάδα με τον υδράργυρο να φτάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Καύσωνας: Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε νέα ανάρτησή του αποτύπωσε τις καιρικές συνθήκες με χάρτες και γραφήματα.

🎯 H ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΡΧΌΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ .
Την Κυριακή των εκλογών προβλέπονται θερμοκρασίες της τάξης των 35 με 37 βαθμών στα ηπειρωτικά και στα νησιά έως 33 βαθμούς Κελσίου . Από τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε ανοδική πορεία του υδραργύρου με συνθήκες καύσωνα να… pic.twitter.com/Ybt8eudsM3

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 7, 2024

alldaynews.gr

Κώστας Φραγκολιάς αποκαλύπτει: Όχι εγώ μίλησα για έρωτα με Μαρία Αντωνά και Γιώργο Λιάγκα

Ευρωεκλογές 2024: Η νύφη πήγε στην κάλπη με νυφικό – Το μυστικό της ψήφου της