Παραμένει αμετάβλητο το επίδομα θέρμανσης για φέτος – Αμφίβολη η επιδότηση στην αντλία θερμότητας

Το επίδομα θέρμανσης είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς πολίτες της χώρας μας, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνονται συνεχώς. Οι πολίτες είναι ανυπόμονοι να μάθουν ποια είναι τα κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και εάν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης. Το επίδομα θα είναι παρόμοιο με αυτό της προηγούμενης χρονιάς και θα έχει περίπου τον ίδιο προϋπολογισμό. Ο κ. Χατζηδάκης επίσης αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού των επιδομάτων στην αντλία, αλλά αυτό εξαρτάται από τις εταιρείες και όχι από το υπουργείο.

Ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι δουλειά των εταιρειών και όχι του υπουργείου. Το υπουργείο έχει την ευθύνη να τηρεί τον προϋπολογισμό προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση, όπως αυτή που βιώσαμε στο παρελθόν.

Όσον αφορά τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, αυτά περιλαμβάνουν το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και την αξία της ακίνητης περιουσίας. Για άγαμους ή υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας, το εισόδημα πρέπει να είναι έως 16.000 ευρώ, ενώ για έγγαμους ή μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, το εισόδημα πρέπει να είναι έως 24.000 ευρώ. Για μονογονεϊκές οικογένειες, το εισόδημα ανέρχεται έως 27.000 ευρώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης αυξάνονται συνεχώς και πλησιάζουν σε νέα υψηλά επίπεδα. Αυτό καθιστά το επίδομα θέρμανσης ακόμη πιο σημαντικό για τους πολίτες.

Συνολικά, το επίδομα θέρμανσης παραμένει σημαντικό για τους πολίτες και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Οι πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος και να προετοιμαστούν για την επικείμενη χειμερινή περίοδο.

Πάνος Μουζουράκης: Η πρώτη φωτογραφία μετά τον τοκετό της Μαριλούς Κόζαρη

Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης: Τώρα μπορούμε να ζητάμε φωνητικά τα έγγραφα και τις υπηρεσίες που θέλουμε