Πλούσιος ο φάκελός τους στις Αρχές: Στην δημοσιότητα τα στοιχεία των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ

Κυκλοφόρησαν στην δημοσιότητα, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των δύο πρώτων συλληφθέντων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021.

Ποιοι είναι

Πρόκειται για 2 αδέρφια 40 και 48 ετών, τους Ι. Λ. και Ε. Λ., που έχουν απασχολήσει πολύ και στο παρελθόν τις Αρχές με τη δράση τους, έχοντας εμπλακεί σε ληστείες, εκβιασμούς και υποθέσεις της νύχτας. Όπως γίνεται γνωστό, η Αστυνομία έχει ήδη φτάσει στον ηθικό αυτουργό και δύο ακόμα εμπλεκόμενους, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει στο σύνολο πέντε ονόματα που φέρονται να οργάνωσαν την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Σημειώνεται πως ο 40χρονος Ι. Λ., σύμφωνα με τις έρευνες των Αρχών, έχει εμπλοκή εκτός από την υπόθεση Καραϊβάζ και στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη που έλαβε χώρα λίγους μήνες αργότερα, συγκεκριμένα τον Δεκέμβρη του 2021, στο Γαλάτσι, έξω από γυμναστήριο.

Για τη δολοφονία Κοντογιώργη, μάλιστα, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο.

Στις δύο δολοφονίες εντοπίζεται κοινός τρόπος δράσης, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε από τους εκτελεστές να είναι η ίδια.

Το μεγάλο λάθος τον εκτελεστών

Στην υπόθεση Καραϊβάζ, το λευκό βαν που «συνόδευε» τους εκτελεστές αποδείχτηκε η καταστροφή τους, καθώς αποτέλεσε το βασικό στοιχείο που οδήγησε στην ταυτότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, το βαν αυτό ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών η οποία εδρεύει στη Νίκαια και που είναι δηλωμένη στο όνομα της συζύγου του 48χρονου Ε. Λ.

Σημειώνεται πως ο 48χρονος επέβαινε στο βαν, ενώ ο 40χρονος ήταν εκείνος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο λίγα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο.

«Προχωράμε μπροστά»: Πετρούνιας – Μιλλούση μοιράζονται το «δίδαγμα» μετά τον αποκλεισμό τους από το Παγκόσμιο του Καΐρου

Θύμα ληστείας η Αναστασία Γιούσεφ: «Μου έκλεψαν ένα βρακί, τους βρήκα και τους είπα να το κρατήσουν για ενθύμιο»